De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando

De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando
Foto: Zalando

Je smartphone vragen om een cadeautje te zoeken op Zalando, het kan vanaf dit najaar. Zalando en Google werken samen aan een chatbot voor de virtuele Google Assistant, die in elke Android-smartphone zit. De bot helpt je cadeaus kiezen.

 

Chatbot helpt cadeaus vinden

Eind oktober lanceert Zalando een ‘Geschenkefinder’ (cadeauvinder) in Duitsland voor iedereen die de Google Assistant gebruikt op Android of op iOS. De chatbot helpt consumenten in een gesprek om de juiste cadeaus voor vrienden of familie te vinden. Zalando maakt ook al gebruik van chatbots op sociale media, zoals via Facebook Messenger.

 

De cadeautjesbot is ontwikkeld om een leuke en gepersonaliseerde ervaring te bezorgen, klinkt het. Gebruikers worden als ze hun Google Assistant oproepen doorverbonden met de chatbot, die hen na een reeks vragen een aantal producten voorstelt. Ze kunnen dan ook meer informatie krijgen over de producten en ze eventueel via het e-commerceplatform van Zalando bestellen. “Mensen besteden meer en meer tijd op sociale apps, en als klantgericht bedrijf moeten wij zijn waar de consument is en innoveren om opkomende en te verwachten behoeften – maar ook pijnpunten – van klanten aan te pakken”, zegt Nicolas Borg, de strategieverantwoordelijke van Zalando.

 

Door de samenwerking met Google kan de Duitse onlineretailer een nieuwe stap zetten in ‘conversational commerce’, een domein dat volgens Borg enorm relevant wordt voor de toekomst van onlineshoppen. Een voordeel is volgens Google alvast dat mensen voor deze toepassing geen extra apps hoeven te installeren: shoppers doorlopen het hele proces binnen de Google Assistant.