Deens modeplatform Miinto nu ook in België

Deens modeplatform Miinto nu ook in België

Het Deense modeplatform Miinto is sinds deze week ook beschikbaar in België. Op het platform kunnen kleinere moderetailers hun eigen producten verkopen, om zo sterker te staan tegen grote webshops.

1.200 modewinkels

Miinto was al beschikbaar in Denemarken, Nederland, Noorwegen en Zweden, maar heeft nu dus ook zijn weg gevonden naar België.  Het platform lijkt voor bezoekers op het eerste zicht een traditionele modewebshop, maar achter de schermen zijn het kleinere, lokale spelers die de touwtjes in handen hebben. De producten op Miinto worden immers aangeboden door lokale retailers en als de klant vragen heeft, wordt hij ook rechtstreeks in contact gebracht met de verkoper. Momenteel werkt het platform al samen met meer dan 1.200 onafhankelijke modewinkels, waardoor het een assortiment bestaande uit meer dan 250.000 producten kan aanbieden.

 

Miinto is sinds een jaar in handen van Anders Holch Povlsen, de eigenaar van het ook al Deense Bestseller. “De investering van Anders Holch Povlsen staat ons toe om consumenten meer bekend te maken met ons merk en ons concept, dat gebaseerd is op lokaal online winkelen”, zei CEO en medeoprichter Konrad A. Kierklo toen. “Met deze investering krijgen we nog meer mogelijkheden om consumenten een alternatief te bieden voor internationale online winkels.” Ook enkele Nederlandse spelers hebben een minderheidsaandeel in het bedrijf.

Tags: