Deens modeplatform Miinto nu ook in België | RetailDetail

Deens modeplatform Miinto nu ook in België

Deens modeplatform Miinto nu ook in België

Het Deense modeplatform Miinto is sinds deze week ook beschikbaar in België. Op het platform kunnen kleinere moderetailers hun eigen producten verkopen, om zo sterker te staan tegen grote webshops.

1.200 modewinkels

Miinto was al beschikbaar in Denemarken, Nederland, Noorwegen en Zweden, maar heeft nu dus ook zijn weg gevonden naar België.  Het platform lijkt voor bezoekers op het eerste zicht een traditionele modewebshop, maar achter de schermen zijn het kleinere, lokale spelers die de touwtjes in handen hebben. De producten op Miinto worden immers aangeboden door lokale retailers en als de klant vragen heeft, wordt hij ook rechtstreeks in contact gebracht met de verkoper. Momenteel werkt het platform al samen met meer dan 1.200 onafhankelijke modewinkels, waardoor het een assortiment bestaande uit meer dan 250.000 producten kan aanbieden.

 

Miinto is sinds een jaar in handen van Anders Holch Povlsen, de eigenaar van het ook al Deense Bestseller. “De investering van Anders Holch Povlsen staat ons toe om consumenten meer bekend te maken met ons merk en ons concept, dat gebaseerd is op lokaal online winkelen”, zei CEO en medeoprichter Konrad A. Kierklo toen. “Met deze investering krijgen we nog meer mogelijkheden om consumenten een alternatief te bieden voor internationale online winkels.” Ook enkele Nederlandse spelers hebben een minderheidsaandeel in het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top