Delvaux naar New Yorkse Fifth Avenue

Foto: Delvaux

Handtassenmerk Delvaux opent een eerste Amerikaanse winkel op de bekende Fifth Avenue in New York. De boetiek, gevestigd in een pand van 1927, kijkt uit op Central Park en laat Amerikanen het “oudste luxelederhuis ter wereld” ontdekken.

 

Upper East Side Manhattan

Niet één, maar drie reclamespots heeft Delvaux klaar om de aankomst van het merk in New York aan te kondigen. Als eerste Amerikaanse winkel is de opening dan ook een bijzondere gelegenheid voor het Belgische handtassenmerk, dat zich het oudste luxelederhuis ter wereld noemt. Opgericht in Brussel in 1829 was Delvaux in 1908 inderdaad één van de eersten die een patent kreeg voor een handtas zoals we die tot op heden kennen.

 

Nu is het tijd om die handtas ook in de Verenigde Staten te introduceren, en dat gebeurt met stijl: de winkel opent de deuren op Fifth Avenue, meer bepaald op de kruising met 59th Street in de welstellende Upper East Side van Manhattan. De boetiek is er gehuisvest in het historische Sherry-Netherland-gebouw uit 1927, in een pand met verschillende verdiepingen die ook een uitkijk geven over Central Park.

 

Modern met Belgische knipogen

De winkel, met als buren een Apple Store en luxerestaurant Harry Cipriani, heeft een op maat gemaakte winkelinrichting die ode moet brengen aan de locatie. Daarvoor werkte Delvaux-topman Jean-Marc Loubier samen met architectenbureau Vudafieri Saverino Partners een winkelconcept uit dat een modern interieur rijmt met opvallende Belgische toetsen.

 

Zo is de marmeren vloer in ‘Gris des Ardennes’, zijn er meubels van Belgisch designer Emiel Veranneman en prijkt er boven aan het plafond een antieke kroonluchter uit een Vlaamse kerk. Ook zijn in de trap de kleuren van de Belgische vlag verwerkt. De lounge op de bovenste verdieping heeft evenwel een Franse Régence-tafel uit de 18e eeuw als pronkstuk.