Diesel lanceert nieuw distributiesysteem in België

Diesel lanceert nieuw distributiesysteem in België

Diesel lanceert nieuw distributiesysteem in België

De komende dagen lanceert het modemerk Diesel zijn nieuw distributiesysteem in België, nadat het eerder al datzelfde systeem opstartte in Frankrijk en Italië. In het nieuwe systeem werkt Diesel enkel nog samen met bepaalde multibrandretailers.

 

Juiste customer experience

Het Diesel Selective Distribution Network ging in oktober 2016 van start en was een reactie van het bedrijf op namaakproducten. Binnen het systeem wordt enkel nog samengewerkt met retailers die de gewenste service kunnen bieden aan de doelgroep van Diesel.

 

Daarbij wordt een netwerk opgezet van retailers die de juiste customer experience aanbieden, die in lijn is met de positionering, kwaliteit en reputatie van Dieselproducten. Alleen winkels die voldoen aan enkele objectieve criteria worden opgenomen in het netwerk.

 

Komende maand wordt het systeem geïntroduceerd in België en Groot-Brittannië. Volgend jaar volgen dan Duitsland en Nederland.

 

De kiem voor het systeem werd in 2014 gelegd, toen Diesel besloot om de strijd aan te gaan met namaakproducten van het merk. Daarbij moesten onder andere meer dan 3.000 websites sluiten en stopten 4.000 andere websites met de verkoop van nepartikelen. Ook kwamen er strengere douanecontroles in de EU, wat al geleid heeft tot het onderscheppen van 380.000 namaakartikelen. Dat heeft het jeansmerk doen besluiten om meer in te zetten op de bescherming van de merknaam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top