Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België | RetailDetail

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.

 

Poging tot doorstart

Na het faillissement van Men at Work in Nederland was het lot van de drie Belgische vestigingen, die vooral streetwear en jeans verkochten, even onduidelijk: de winkels in Brugge, Gent en Antwerpen behoren tot een andere vennootschap, die op dat moment niet onder de faillissementsaanvraag viel.

 

Toch blijkt ook die vennootschap nu failliet. Ook over kledingwinkel Fish & Chips in Antwerpen, die bij hetzelfde concern hoort, valt nu het doek. Er is eveneens een hoofdkantoor in Antwerpen waarover het faillissement is uitgesproken.

 

Er wordt geprobeerd om een doorstart te maken, laat en woordvoerder van de curator weten aan De Telegraaf. In Nederland zouden zich al overnamekandidaten hebben aangemeld voor de winkels of voor een deel van de inboedel. De 27 Nederlandse winkels, goed voor 425 medewerkers, gingen eind juni over de kop. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Einde verhaal voor sportwebwinkel Athleteshop

02/07/2018

Sportwebwinkel Athleteshop heeft het faillissement aangevraagd. Al sinds begin dit jaar kwamen veel klachten binnen over te late en slechte leveringen, en nu zouden ook verschillende leveranciers de samenwerking hebben stopgezet.