Donatella Versace zweert bont af | RetailDetail

Donatella Versace zweert bont af

Donatella Versace zweert bont af
Foto: ANDREA DELBO / Shutterstock.com

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

 

“Bont? Daar ben ik klaar mee”

Het voelt voor Donatella Versace niet langer goed om bont te gebruiken, zegt ze zelf. “Bont? Daar ben ik klaar mee”, klinkt het in 1843 Magazine, het lifestyleblad van The Economist. Hoewel het modehuis tot nu toe altijd bont heeft gebruikt en ook op de website van het luxemerk nog met bont versierde jassen te vinden zijn, wil het merk daar nu dus mee stoppen.

 

Toch valt nog af te wachten of de designster zich aan haar woord houdt, want de vorige wintercollectie van het Italiaanse modehuis bevatte nog bont en het merk heeft nog geen officieel statement ingenomen. 

 

Steeds meer merken nemen de laatste tijd weliswaar afstand van bont. Zo stopten onder meer Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Gucci en Ralph Lauren recent al met het gebruik van echte dierenpelsen.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerk- en outletformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De winkels, waarvan de eerste twee openden in Stockholm en Malmö, en het webplatform zijn een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Peek & Cloppenburg sluit in Wijnegem Shopping Center

14/06/2018

Multimerkketen Peek & Cloppenburg sluit op 14 juli haar vestiging in Wijnegem Shopping Center: alle veertig medewerkers verliezen hun job. De winkel op de Antwerpse Meir blijft als laatste Belgische vestiging open.