Doorstart voor Fred de la Bretonière en Shabbies

Webshop Shabbies Amsterdam

De schoenenlabels Fred de la Bretonière en Shabbies maken een doorstart. Mode-ondernemers Ferry Helmer en Ron Janssen, die ook Ferro Footwear en de merkrechten van Mexx bezitten, kopen de Bretoniere Groep. Een herstructurering volgt.

 

Naar eigenaar Mexx en Ferro Footwear 

Na het faillissement van Bretoniere Groep begin maart, is er weer licht aan het einde van de tunnel voor de schoenenmerken Fred de la Bretonière en Shabbies Amsterdam. De failliete groep wordt overgenomen door RNF Group, de modeholding waaronder ook Ferro Footwear en de distributierechten voor het sportmerk Umbro vallen. Sinds 2017 heeft RNF ook de merkrechten op Mexx in handen.


Hoeveel de overnemers op tafel leggen voor Bretoniere is niet bekend, maar wel is al duidelijk dat ze verder zullen investeren in een herstructurering. RNF ziet vooral mogelijkheden in Duitsland voor de schoenenmerken, maar wil de labels ook gaan verdelen binnen het “eigen internationale netwerk” van de nieuwe eigenaars.

 

“Allerlei opties”

Voor het faillissement hadden Fred de la Bretonière en Shabbies negen eigen winkels, twee outletwinkels, shop-in-shops en een leeratelier. Verder was er nog een groothandelstak, die RNF nieuw leven in wil blazen, en ook de webshop gaat zo snel mogelijk weer live. Er werken in totaal 115 mensen in het bedrijf.


De overnemers zien naar eigen zeggen “een gouden toekomst” voor de labels, al weten ze nog niet hoe die eruitziet: “Er zijn allerlei opties die op dit moment afgevinkt worden, nog geen concrete plannen”, aldus een persverklaring.