Dr. Martens trekt naar de beurs

Shutterstock.com

Investeringsmaatschappij Permira wil zijn Britse schoenenmerk Dr. Martens binnenkort naar de beurs van Londen brengen. Het opgehaalde kapitaal moet de verdere internationale expansie en de ontwikkeling van de e-commerce ondersteunen.

 

Officiële bevestiging

Er waren in oktober vorig jaar al berichten over een nakende beursgang van Dr. Martens, maar er kwam nooit officiële bevestiging. Gisteren kondigde het bedrijf alsnog de beursplannen aan, schrijft Het Nieuwsblad.

 

Het iconische schoenenmerk, vooral bekend om zijn stoere bottines met opvallende stiksels, werd opgericht in de jaren 1960. Het label kende zijn grote doorbraak tijdens de punkperiode. Vandaag zijn de schoenen te koop in meer dan 60 landen.

 

Permira nam het schoenenmerk in 2014 over voor ongeveer 350 miljoen pond (390 miljoen euro). De voorbije jaren groeide het bedrijf fors. In het boekjaar 2019/2020 realiseerde Dr. Martens een omzet van 672 miljoen pond (749 miljoen euro), tegenover 454 miljoen pond (506 miljoen euro) een jaar eerder. Sinds het uitbreken van de coronacrisis, gaat het wel een stuk moeizamer.

 

Voorlopig is er nog geen exact tijdschema voor de beurgang bekendgemaakt. Naar verluidt zouden de bestaande aandeelhouders minstens een kwart van de aandelen naar de beurs willen brengen, met mogelijk een optie voor nog eens 15%.