Dunkerton wint machtsstrijd bij Superdry

Directie Superdry neemt ontslag na terugkeer Dunkerton
Shutterstock.com

Superdry CEO Euan Sutherland, voorzitter Peter Bamford, CFO Ed Barker, en voorzitter van de remuneratiecommissie Penny Hughes hebben allen met onmiddellijke ingang ontslag genomen uit de directie van het bedrijf na de comeback van medeoprichter Julian Dunkerton.

 

Interim-CEO

Dunkerton, die Superdry samen met James Holder in 1985 oprichtte, is met een belang van 18 procent nog steeds de grootste aandeelhouder van het modebedrijf. Tijdens een bestuursvergadering die er kwam op verzoek van beide oprichters, stemde een nipte meerderheid van de aandeelhouders voor zijn terugkeer. Dunkerton wordt nu interim-CEO en Peter Williams, voorzitter van BooHoo, is benoemd tot de nieuwe voorzitter.

 

In een gezamenlijke verklaring van de twee zeiden Dunkerton en Williams: "We zijn erg blij dat we kunnen toetreden tot het bestuur van dit geweldige Britse bedrijf. We verheugen ons op de wederopbouw van het merk Superdry en het bedrijf."

 

Kritiek

Het bestuur van Superdry had gedreigd om af te treden als Dunkerton opnieuw zou toetreden tot het bestuur. Enkele uren na de vergadering van dinsdag kondigden Peter Bamford, Euan Sutherland,Ed Barker en Penny Hughes aan dat ze met onmiddellijke ingang zouden aftreden.

 

Sinds Dunkerton in maart vorig jaar het bedrijf verliet, heeft hij publiekelijk kritiek geuit op het management van Superdry. Hij noemde de resultaten van het derde kwartaal in februari de "zwakste" in de 34-jarige geschiedenis van het bedrijf. Eerder had hij de nieuwe directie ook al "rampzalig" genoemd.