Duurzame routeplanner COSH! krijgt subsidie

COSH!, een Belgische tool om duurzame mode-adressen te vinden, krijgt van de Stad Antwerpen een subsidie van 15.000 euro. Daarmee kan het platform binnenkort ook in de Scheldestad worden gelanceerd.

 

Gids door duurzaam Antwerpen

COSH!, met als slogan ‘conscious shopping made easy’, wil vrij letterlijk een gids zijn die consumenten helpt om duurzame mode te kopen in Antwerpen en elders. Gebruikers kunnen via het onlineplatform winkels zoeken die aanbieden wat ze zoeken, van fairtrade tot veganistisch. Ook op budget, kledingmaat en stijl kan het aanbod worden gefilterd.

 

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de lijst van adressen vervolgens in een routeplanner kan worden gegoten, zodat shoppers hun eigen, persoonlijke winkelroute door elke Belgische modestad krijgen. "Retailers vanover heel België zijn al ingetekend en meer retailers kunnen met ons contact opnemen", legt oprichtster en duurzaamheidsconsultant Niki de Schryver uit, die volop aan de landelijke uitrol van COSH! werkt.

 

"Antwerpen draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom stimuleren en ondersteunen we creatieve ideeën die met dat thema aan de slag gaan", legt schepen voor leefmilieu Tom Meeuws uit aan Knack Weekend. Het initiatief ontving ook al steun van onder meer Vlaanderen Circulair, accelerator startit@KBC (KBC is iets anders), EU Interreg Protopitch 3.0, Voka en Flanders Investment & Trade.

 

Meer weten over het duurzame platform van Niki de Schryver? Op de RetailDetail Day 2019 op 19 september vertelt ze haar verhaal. Klik hier voor reservaties en voor meer informatie.