e5 Mode wil meer beleving in zijn winkels | RetailDetail

e5 Mode wil meer beleving in zijn winkels

e5 Mode wil meer beleving in zijn winkels

Modeketen e5 Mode gaat een nieuw concept testen, waarbij de winkels meer beleving moeten bieden. De primeur is alvast voor Aartselaar en Hasselt: zij gaan moeten aantonen dat fysieke winkels zo een vuist kunnen maken tegen de online concurrentie.

Sfeer en beleving

“We gaan onze winkels proberen aan te passen aan de behoefte van de klant van vandaag”, zegt verkoopsmanager Sigrid Waeterloos volgens HBVL. “Door het online gebeuren is het consumentengedrag gewijzigd. Tien jaar geleden was je verplicht om fysiek naar een winkel te gaan om iets te kopen. Nu heb je de keuze: ik shop online of in de winkel. Er moet een reden zijn om naar de winkel te komen. Daarom hebben we aan onze medewerkers op de vloer gevraagd wat volgens hen de vragen van de klanten zijn en hebben we op basis daarvan een nieuw concept ontwikkeld.”

 

In dat nieuwe concept wordt er onder andere meer ingezet op sfeer en beleving. Zo komt er een koffiehoek in de winkels en is er ruimte voor modeshows en demonstraties. Daarnaast worden alle verkoopsters opgeleid tot personal shoppers.

 

Personal shopper

“Onze klanten kunnen online een afspraak met een personal shopper boeken”, vertelt winkelmanager Patricia Cox. “De klant heeft zelf weinig tijd, maar onze eigen mensen kennen onze collectie perfect. Ze krijgen een uur lang een personal shopper ter beschikking.” In dat uur spreekt de personal shopper eerst uitvoerig met de klant, waarna ze doorheen de winkel enkele outfits gaat samenstellen.

 

De modeketen mikt normaal op 40-plussers, maar het hoopt in het nieuwe concept een breder publiek aan te trekken. “Ons doelpubliek blijft 40+”, zegt CEO Ronald Boeckx aan GVA. “Maar alle leeftijdscategorieën willen ‘mee’ zijn en de generatiekloof valt weg en verjongt als het ware. We willen elk bezoek de moeite waard maken. Met persoonlijk advies, een unieke beleving en een wekelijkse evenementenkalender, spelen we in op de evolutie van onze doelgroep en hun koopgedrag.” Daarom zal ook het assortiment uitgebreid wordenmet onder andere Opus en Geisha.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.