Ecco opent derde premium store in Rotterdam

Ecco opent derde premium store in Rotterdam

Ecco opent derde premium store in Rotterdam
Ecco

Het Deense schoenen- en tassenlabel Ecco opent vandaag een derde premium store in Nederland. Als locatie voor de nieuwe winkel werd gekozen voor een druk bezocht winkelcentrum in Rotterdam.

Nieuw Premium-concept


In het Rotterdamse winkelcentrum Alexandrium opent de Deense lederspecialist Ecco vandaag een premium store, die net als de winkels in Amsterdam en Utrecht een uitgangsbord moet worden van het schoenen- en lederwarenmerk. De winkel werd ruim en stijlvol ingericht met luxueuze materialen, maar straalt toch volop de Scandinavische look en feel uit waarmee het merk zich associeert.

 

“Ecco staat voor modern Deens design, dat heritage met innovatie combineert en comfort en stijl samenbrengt,” zo valt te horen bij Erik Heldoorn, Sales Director Core Europe bij Ecco: “Met het nieuwe Premium concept, dat eerder al in Hamburg en Shanghai werd toegepast, kunnen we ons ook in Nederland nog beter als merk profileren”. Behalve nieuwe winkels aan zijn portfolio toevoegen blijft Ecco ook investeren in innovatie, en dat legt de Denen geen windeieren: Ecco zag zijn omzet vorig jaar nog groeien tot 1,27 miljard euro en registreerde 185 miljoen euro brutowinst, waarmee 2017 de boeken inging als “het beste jaar ooit” voor het merk. 

 

De nieuwe premium store in Rotterdam Alexandrium opent op 30 maart de deuren en zal de huidige voorjaarscollectie van Ecco etaleren. Die is overigens ook te bewonderen in de 54 mono brand stores die het merk in Nederland heeft.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.