Eerste overnamekandidaten melden zich voor FNG

Foto: Shutterstock

Bij Brantano-moeder FNG zouden al de eerste gesprekken lopen met overnamekandidaten. Er is sprake van meerdere geïnteresseerde partijen, maar dan wel voor losse onderdelen (of ketens) van het modebedrijf.

 

Ellos alweer kwijt?

Er wordt druk onderhandeld met potentiële kopers bij FNG. Bij voorkeur begin deze week hoopt de reorganiserende modegroep al tot een (voorlopig) akkoord te komen rond de overname van een of meerdere onderdelen. Dat bericht De Tijd. Bij de geïnteresseerden zouden zowel sectorgenoten als financiële investeerders zitten.


Onder meer dochterketen Ellos zou het onderwerp van de gesprekken zijn. Die Scandinavische omnichannelretailer kwam pas vorig jaar in handen van FNG, maar zou ook het meest winstgevende dochterbedrijf zijn. De kans is echter klein dat FNG een meerwaarde kan boeken als het zo snel weer tot een verkoop komt, des te meer omdat de Brantano-moeder al 25 miljoen euro verloor aan een aandelentransactie. 


Het bedrijf kocht eigen aandelen in om de acquisitie mee te betalen, maar betaalde daar achteraf gezien een te hoge prijs voor. Het verschil van 25 miljoen euro moest worden afgeboekt. Door die overname van Ellos kreeg ex-eigenaar Nordic Capital evenwel een belang van zo’n 10% in FNG. Mogelijk wil het investeringsfonds die investering nu te gelde maken.


Andere, mogelijk interessante, bedrijfsonderdelen van FNG zijn onder meer de schoenenketen Brantano, het modemerk CKS, de internationale keten Claudia Sträter en de Nederlandse formules Miss Etam, Steps en Expresso. Hoe het de komende dagen verder zal verlopen, is dus nog koffiedik kijken. “Er zijn tegenstrijdige belangen, er is veel tijdsdruk en het gaat om veel geld. Typisch een herstructureringsdossier”, zegt een anonieme insider aan De Tijd.