Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge
Kiabi.be

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

 

“Hybride winkel”

“De Vlamingen vinden online al de weg naar Kiabi”, zegt countryleader Aalrik van Straten. “We zijn blij dat we hen straks ook in de winkel zelf kunnen verwelkomen, waar shopplezier voor het hele gezin centraal staat.” 

 

Voor zijn eerste Vlaamse winkel liet Kiabi zijn oog vallen op een pand van 1.550 m² met twee verdiepingen in de Steenstraat, de drukke winkelstraat in het centrum van de stad. Zoals het een bijdetijdse retailer past, zet Kiabi daarbij ook sterk in op interactieve technologie. “Je e-reservatie volgen, de virtuele catalogus doorbladeren, een artikel online reserveren of de stock van een andere winkel raadplegen, het kan allemaal in de Belgische winkels van KIABI. We werken met het model van een hybride winkel die zich vormt naar het gedrag en de wensen van de klanten op lokaal niveau”, aldus nog Aalrik van Straten.

 

Kiabi werd in 1978 opgericht in Noord-Frankrijk en telt momenteel al 493 winkels, waarvan 151 buiten Frankrijk. De Franse nummer 1 van de confectie telt 10.000 medewerkers in 15 landen en boekte vorig jaar omzet van 1,9 miljard euro, een groei van 7% tegenover het jaar voordien.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Uitstel van betaling voor Men At Work

25/06/2018

Multimerkenketen Men At Work heeft van de rechtbank van Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. Er is ook een bewindvoerder aangesteld, die een overnemer moet zoeken. De fysieke winkels blijven voorlopig wel open.

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.