Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

 

“Hybride winkel”

“De Vlamingen vinden online al de weg naar Kiabi”, zegt countryleader Aalrik van Straten. “We zijn blij dat we hen straks ook in de winkel zelf kunnen verwelkomen, waar shopplezier voor het hele gezin centraal staat.” 

 

Voor zijn eerste Vlaamse winkel liet Kiabi zijn oog vallen op een pand van 1.550 m² met twee verdiepingen in de Steenstraat, de drukke winkelstraat in het centrum van de stad. Zoals het een bijdetijdse retailer past, zet Kiabi daarbij ook sterk in op interactieve technologie. “Je e-reservatie volgen, de virtuele catalogus doorbladeren, een artikel online reserveren of de stock van een andere winkel raadplegen, het kan allemaal in de Belgische winkels van KIABI. We werken met het model van een hybride winkel die zich vormt naar het gedrag en de wensen van de klanten op lokaal niveau”, aldus nog Aalrik van Straten.

 

Kiabi werd in 1978 opgericht in Noord-Frankrijk en telt momenteel al 493 winkels, waarvan 151 buiten Frankrijk. De Franse nummer 1 van de confectie telt 10.000 medewerkers in 15 landen en boekte vorig jaar omzet van 1,9 miljard euro, een groei van 7% tegenover het jaar voordien.