Eigenaar niet meer in beeld bij e5 Mode

RetailDetail

Modeformule e5 Mode kreeg deze week vijf biedingen van overnamekandidaten. Opvallend is dat er maar één geïnteresseerde is voor de keten als geheel en dat huidig eigenaar Frédéric Helderweirt uit de boot valt.

 

Drie ernstige kandidaten

Het lot van kledingketen e5 Mode krijgt vorm: deze week moesten potentiële overnamekandidaten zich bekendmaken en een bod uitbrengen. Hoewel er oorspronkelijk negen geïnteresseerden waren, blijven nu nog vijf bieders over. Van die vijf zijn ook maar drie biedingen hoog genoeg om serieus te worden genomen, zo bericht De Standaard.


Slechts één mogelijke koper is geïnteresseerd in het hoofdkantoor en in het merendeel van de winkels, de overige twee bieders gaan enkel voor een aantal winkelpunten. Naar alle waarschijnlijkheid is het van die laatste louter de bedoeling om de panden in te lijven in hun eigen winkelnetwerk. Het is geweten dat verschillende baanretailers, zoals ZEB en JBC, interesse toonden.


Eerder hadden de gerechtsmandatarissen al aangegeven dat er wellicht niet één overnemer uit de bus zou komen, maar dat het een puzzel zou worden van meerdere biedingen. Daarbij werd ook al gewaarschuwd dat er weinig interesse was in het personeel van de Belgische keten. 

 

Helderweirt kan niet bieden

Ondertussen gooit eigenaar Frédéric Helderweirt, die de toen al kwakkelende keten in december 2019 overnam, zelf de handdoek in de ring. Op een ondernemingsraad met de gerechtsmandatarissen liet hij weten niet mee te kunnen bieden bij gebrek aan de nodige middelen. Bij de overname werden destijds – formeel ontkende – linken gelegd met FNG en voormalig topman Dieter Penninckx. Nu de FNG-bubbel finaal uiteen aan het spatten is, zijn mogelijk ook de financiële vooruitzichten van Helderweirt in de war gestuurd.


Kandidaten hebben nog tot 13 januari de tijd om een definitief bod uit te brengen, waarna de ondernemingsrechtbank eind januari een uitspraak zal doen. In tussentijd loopt de gerechtelijke reorganisatie en bescherming tegen schuldeisers bij e5 Mode verder.