Einde verhaal voor sportwebwinkel Athleteshop | RetailDetail

Einde verhaal voor sportwebwinkel Athleteshop

Einde verhaal voor sportwebwinkel Athleteshop
Foto: Shutterstock

Sportwebwinkel Athleteshop heeft het faillissement aangevraagd. Al sinds begin dit jaar kwamen veel klachten binnen over te late en slechte leveringen, en nu zouden ook verschillende leveranciers de samenwerking hebben stopgezet.

 

Problemen met leveringen

Oprichter en ex-schaatser Yuri Solinger had het eerste kwartaal van 2018 “een hele slechte” genoemd. Sinds begin dit jaar waren er problemen met de leveringen: niet alleen via sociale media en op reviewsites weerklonken veel klachten van ontevreden klanten, de Groningse webshop werd zelfs op het matje geroepen in het televisieprogramma Kassa. DHL en Post NL zouden ondertussen zelfs weigeren om nog voor Athleteshop te leveren, meent RTV Noord te weten.

 

Ook steeds meer leveranciers zetten de samenwerking met de webretailer stop. Het bedrijf zou voor vijf miljoen euro aan schulden hebben en een poging om nog meer uitstel voor betalingen te krijgen bij leveranciers liep op niks uit. De voorbije weken werd een regeling voorgesteld aan de schuldeisers, waarbij Athleteshop hen pas in 2019 zou betalen, maar dan wel met toevoeging van een zekere rente. Als 85% van de schuldeisers met de regeling had ingestemd, was een investeerder bereid geweest om nog geld in het bedrijf te pompen en het zo alsnog te redden. De benodigde meerderheid werd echter niet gevonden.

 

Eind 2017 had Athleteshop nochtans pas een nieuw magazijn van liefst 8.000 m² in gebruik genomen. Het was al het tweede magazijn in minder dan tweeënhalf jaar tijd. Precies die snelle groei heeft het bedrijf weliswaar de das omgedaan, meent Solinger, die enkele weken geleden nog liet optekenen: “We groeien nog steeds hard en dan gaat er wel eens wat verkeerd.” Er werkten tussen de 150 en 200 mensen in het Groningse bedrijf, dat zo’n 150.000 producten leverde in vijftien landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.