Eindelijk uitverkoop bij Brantano, maar hoop slinkt

Winkel van Brantano, een keten van retailer FNG
Foto: FNG

(update) Zaterdag start bij Brantano dan toch de uitverkoop. Kandidaat-overnemer Deichmann wil enkel de panden, dus de voorraden worden geliquideerd. Het personeel is echter niet happig en wil eerst weten wat de toekomst brengt.

 

Medewerkers terughoudend

Nu Scapino geen interesse meer heeft in Brantano, is er geen reden meer om de resterende voorraden van de schoenenketen nog langer te houden. Daarom willen de curatoren vanaf zaterdag een uitverkoop houden: in 61 winkels wordt de zomercollectie aangeboden tegen hoge kortingen, om nog wat cash bijeen te sprokkelen voor de schuldeisers.

 

Omdat niet duidelijk was of er voldoende eigen personeel beschikbaar zou zijn om de winkels te heropenen, organiseert veilinghuis Moyersoen nu de uitverkoop. Zij zullen vandaag of morgen ook communiceren welke winkels de deuren openen, zo bericht De Standaard. "Het personeel houdt de boot af, want het wil duidelijkheid over de toekomst", zei Sven De Scheemaeker van vakbond ACV Puls eerder aan De Tijd. Vanmorgen leek het "niet te lukken" om genoeg medewerkers op de been te krijgen.

 

Op dit moment zou er nog maar één partij in de running zijn voor Brantano: de Duitse Deichmann-groep, eigenaar van schoenenketen vanHaren. Die zou panden van de failliete keten willen gebruiken als nieuwe vestigingen van vanHaren. Vraag is echter hoeveel winkels op die manier een doorstart kunnen krijgen: hoewel eerder sprake was van een volledige overname van alle - meer dan honderd - locaties, gaat nu het gerucht dat Deichmann slechts een veertigtal vestigingen koopt. Ook wordt gevreesd voor de toekomst van het distributiecentrum in Erembodegem: valt ook dat weg, zouden er mogelijk amper 300 banen overblijven bij Brantano. Drie andere FNG-ketens, meer bepaald Fred & Ginger, CKS en Baker Bridge, zijn al overgenomen door de familieholding boven JBC.