The Empty Shop keert terug in Antwerpen | RetailDetail

The Empty Shop keert terug in Antwerpen

The Empty Shop keert terug in Antwerpen

Van 9 tot 18 december kan iedereen in Antwerpen weer terecht in The Empty Shop. Die winkel begint als een leeg pand en wordt gevuld met kleding die gedoneerd wordt door klanten. De opbrengsten van de verkoop gaan naar het goede doel.

Eerste werkervaring voor vluchtelingen

The Empty Shop is een initiatief van de Kringwinkel Antwerpen, in samenwerking met het Flanders Fashion Institute, en was vorig jaar ook al een succes in Antwerpen. Het project moet vluchtelingen een eerste werkervaring gunnen en geld opbrengen voor het goede doel: einddoel is een totaalopbrengst van 25.000 euro.

 

“Van alle kledij die elk jaar wordt weggegooid, zou 95% hergebruikt of gerecycleerd kunnen worden. Initiatieven zoals The Empty Shop, die ervoor zorgen dat kwalitatieve kleding niet op de afvalberg belandt, maar 'een tweede leven’ krijgt, kunnen we dus alleen maar toejuichen”, vertelt Jasmien Wijnants van het Flanders Fashion Institute.

 

Naast de kleding die elke dag gedoneerd kan worden, werd er in samenwerking met het Belgische merk Sock You ook een exclusieve sokkencollectie ontwikkeld. De collectie bestaat uit sokkenparen die in principe niet bij elkaar horen en zal enkel te vinden zijn in The Empty Shop.

 

Op 25 november wordt er alvast een eerste ophaalronde georganiseerd. Onder andere Dries Van Noten, Anne Kurris, Essentiel, Café Costume, Wouters & Hendrix Jewelry, Christian Wynants en Eastpak zullen deelnemen aan de actie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.