The Empty Shop keert terug in Antwerpen

The Empty Shop keert terug in Antwerpen

Van 9 tot 18 december kan iedereen in Antwerpen weer terecht in The Empty Shop. Die winkel begint als een leeg pand en wordt gevuld met kleding die gedoneerd wordt door klanten. De opbrengsten van de verkoop gaan naar het goede doel.

Eerste werkervaring voor vluchtelingen

The Empty Shop is een initiatief van de Kringwinkel Antwerpen, in samenwerking met het Flanders Fashion Institute, en was vorig jaar ook al een succes in Antwerpen. Het project moet vluchtelingen een eerste werkervaring gunnen en geld opbrengen voor het goede doel: einddoel is een totaalopbrengst van 25.000 euro.

 

“Van alle kledij die elk jaar wordt weggegooid, zou 95% hergebruikt of gerecycleerd kunnen worden. Initiatieven zoals The Empty Shop, die ervoor zorgen dat kwalitatieve kleding niet op de afvalberg belandt, maar 'een tweede leven’ krijgt, kunnen we dus alleen maar toejuichen”, vertelt Jasmien Wijnants van het Flanders Fashion Institute.

 

Naast de kleding die elke dag gedoneerd kan worden, werd er in samenwerking met het Belgische merk Sock You ook een exclusieve sokkencollectie ontwikkeld. De collectie bestaat uit sokkenparen die in principe niet bij elkaar horen en zal enkel te vinden zijn in The Empty Shop.

 

Op 25 november wordt er alvast een eerste ophaalronde georganiseerd. Onder andere Dries Van Noten, Anne Kurris, Essentiel, Café Costume, Wouters & Hendrix Jewelry, Christian Wynants en Eastpak zullen deelnemen aan de actie.