Esprit kondigt wereldwijde herstructurering aan

Modemerk Esprit kondigt een wereldwijde reorganisatie aan om het bedrijf gezond te houden op de competitieve markt. Bijna de helft van het personeel zal moeten afvloeien en wereldwijd gaan heel wat vestigingen dicht. 

 

Wereldwijde herstructurering

Het hoofdkwartier in Hong Kong wordt gereduceerd van vier etages naar amper één, tekende de South China Morning Post op. Ook Duitsland voelt de gevolgen: daar smelten de vijf hoofdkantoren samen tot één. Omdat veranderingen vereist zijn op een competitieve markt, moet de keten de kosten verder drukken: waar de huurprijzen van winkelpanden niet gedrukt kunnen worden, volgen er sluitingen. Het aantal ontslagen en sluitingen ligt dan ook nog niet vast. Esprit heeft in België 23 winkels, voor hen zijn de gevolgen ook nog onbekend. 

 

Het merk wil zijn aanwezigheid in China wel met 220 winkels uitbreiden tegen 2023 en in de rest van Azië met 78. Andere investeringen volgen er in artificiële intelligentie. De afgelopen jaren had de keten al fors gesneden in de kosten: het personeelsbestand van Esprit bedraagt wereldwijd 6400 man (voltijdsequivalent), vorig jaar was dat nog 7300.