Esprit opent nieuwe winkel in centrum Luik

Esprit heeft een nieuwe winkel geopend aan de Rue Vinâve d'Île, in het winkelhart van Luik. Die stap is verrassend, gezien de forse herstructureringen bij het merk.

 

Damesboetiek van 400m²

Het van oorsprong Amerikaanse modemerk opende dit weekend een winkel van bijna 400m² waar de dameslijnen van het modemerk te vinden zijn. Die bestaan uit Esprit zelf en het jongerenmerk edc. Ook schoenen en accessoires worden in het nieuwe vlaggenschip verkocht.

 

Esprit bestaat sinds de jaren 1960, toen het in Californië ontstond als hippielabel, maar sukkelt de laatste jaren met tegenvallende resultaten. In november kondigde het merk nog een grootscheepse herstructurering aan, waarbij bijna de helft van de banen verloren gaat en ook winkels zullen moeten sluiten. Waar de huurprijzen van winkelpanden niet kunnen zakken, volgen er sluitingen, klonk het toen.

 

Het is dus des te opvallend dat Esprit in Luik een gloednieuwe en grote nieuwe vestiging opent. Het modelabel heeft vandaag 870 eigen winkels en is in meer dan 7500 verkooppunten te vinden.