Essentiel Antwerp opent eerste winkel in Londen

Essentiel Antwerp opent eerste winkel in Londen
Essentiel Antwerp

Essentiel Antwerp zet zijn internationale expansie verder. Het Belgische modelabel heeft een sterk jaar achter de rug en opende zopas zijn eerste winkel in Londen.

 

Expansie

Essentiel Antwerp beschikt reeds over een netwerk van 55 winkels, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zwitserland, China en Zuid-Korea. Sinds midden maart heeft het merk ook een eigen vestiging in Londen. Het luxelabel was wel al aanwezig in het Verenigd Koninkrijk via een concessie bij Harvey Nichols en via een multimerkenwinkel.

 

De nieuwe winkel op Sloane Square is ongeveer 130 m² groot, telt 2 verdiepingen en zal zich uitsluitend richten op vrouwenmode. Het label heeft van de Britse markt een prioriteit gemaakt en is reeds naarstig op zoek naar een tweede locatie in Londen.

 

Voor dit jaar plant het modemerk overigens nog nieuwe filialen in onder andere Frankrijk en China. In Frankrijk heeft Essentiel Antwerp reeds 4 eigen vestigingen. In 2017 werd de eerste winkel in China geopend en tegen het einde van de zomer zou er een tweede moeten bijkomen in Shanghai.

 

Essentiel Antwerp groeide sterk vorig jaar en haalde een omzet van ongeveer 57 miljoen euro.  Er zouden gesprekken lopen met potentiële investeerders die via een minderheidsbelang de ontwikkeling van het Belgische merk kunnen ondersteunen.