Essentiel betreedt de Duitse markt

Essentiel betreedt de Duitse markt

Essentiel betreedt de Duitse markt

Het Belgische modemerk Essentiel zet zijn Europese expansie verder. Vanaf december gaat ook Duitsland voor de bijl, met een eerste eigen winkel in Keulen. Volgend jaar komen daar nog meer winkels en een Duitse webwinkel bij.

Sterke expansie

Het verhaal achter modelabel Essentiel (Antwerp) lijkt wel een sprookje: in 1999 kwamen ontwerpers Esfan Eghtessadi en Inga Onsea nog met een eenvoudige t-shirt-collectie voor de dag; achttien jaar later brengt het Belgische duo zijn prêt-à-portercollectie tot in Dubai aan de man (en vrouw). Vanuit thuisstad Antwerpen breidde Essentiel eerst in eigen land uit en verovert het label nu ook de internationale modemarkt.

 

Na onder meer Frankrijk, Spanje, Zuid-Korea en Zwitserland is het nu de beurt aan buurland Duitsland om kennis te maken met de ready-to-wearcollecties van Essentiel. Op 15 december opent het kledingmerk een eerste eigen winkel in Keulen, en daar volgen het komende jaar nog meer winkels op in Berlijn, Düsseldorf, Hamburg en München. Ook lanceert Essentiel een Duitse webwinkel om de online verkoop in het land te stimuleren.

 

Wereldwijd telt Essentiel vandaag 42 eigen winkels. Via meer dan achthonderd multimerkenwinkels is het modelabel bovendien vertegenwoordigd in veertig landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

Back to top