Etrias neemt De Schoenenfabriek over | RetailDetail

Etrias neemt De Schoenenfabriek over

Etrias neemt De Schoenenfabriek over

Webwinkelgroep Etrias Lifestyle Stores neemt deschoenenfabriek.nl over. De schoenenverkoper, die in maart failliet werd verklaard, krijgt daarmee een doorstart.

Te snelle groei

De Schoenenfabriek ging in maart over de kop, toen de huisbankiers de geldkraan dichtdraaiden omdat het bedrijf zijn doelstellingen niet haalde. Zo keek het vorig jaar nog aan tegen een verlies van 1,9 miljoen euro op een omzet van 4,1 miljoen euro.

 

Oprichter en eigenaar Berend Ziengs schreef dit toe aan een te snelle groei. Na de opstart in 2013, kwam er in korte tijd naast de online winkel ook een netwerk van een vijftal fysieke verkooppunten. Daarbij werden grote voorraden aangehouden. Ziengs had voor De Schoenenfabriek een apart concept bedacht: hij legde zich toe op exclusieve collecties die in een industriële omgeving werden gepresenteerd en kreeg daar ook verschillende prijzen voor, zoals die voor beste klantenervaring.

 

Nieuwe kans voor webwinkel

De fysieke verkooppunten van de keten in Asse, Groningen, Leeuwarden en Zwolle gingen de voorbije weken echter noodgedwongen dicht, terwijl die in Nijkerk eerder al de deuren sloot.

 

Via de overname van Etrias krijgt de online winkel van De Schoenenfabriek wel een nieuwe kans. Die vormt een mooie aanvulling op het aanbod van de webwinkelgroep, dat al vijftig gespecialiseerde online verkoopplatformen omvat voor de slaapkamer, badkamer en keuken, maar met ook verschillende producten voor onderweg, outdoorartikelen, speelgoed en huisdieren in het aanbod hebben.

 

De meeste merken van De Schoenenfabriek zullen daarnaast ook worden verkocht in de enige fysieke winkel van Etrias in Vught.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.