Eureka Shoes begint eerste Nederlandse winkel | RetailDetail

Eureka Shoes opent eerste Nederlandse winkel

Eureka Shoes opent eerste Nederlandse winkel

Eureka Shoes opent op 28 april in Stadshart Amstelveen haar eerste Nederlandse winkel. Het Portugese schoenenmerk had eind vorig jaar een pop-up store in Amsterdam.


Starten in Nederland

De winkel van 42 vierkante meter komt in het winkelcentrum naast Christ en Timberland. Eureka Shoes had eind vorig jaar drie maanden een tijdelijke locatie aan de Hobbemastraat in Amsterdam. Deze pop up was onderdeel van de Nederlandse start van het schoenenmerk. Eureka Shoes zijn in ons land al te koop bij That Store in de Runstraat, onderdeel van de Negen Straatjes in Amsterdam.
 

De opening in Stadshart Amstelveen past in het winkelaanbod van het overdekte winkelcentrum. Hier zijn formules te vinden als de Bijenkorf, Scotch & Soda, ZARA, We are Labels, Massimo Dutti, Nespresso, G-Star Women, Superdry en Van Gils. Om de regionale positie te versterken opende vorig jaar een reeks nieuwe winkels in het winkelcentrum.


Samen met social influencers

Eureka Shoes werkt vaak samen met social influencers die feeling met het merk hebben. Zo hebben inmiddels influencers als actrice Carolien Spoor en beautyblogger Amanda Rijff het merk via hun socialmedia-kanalen onder de aandacht gebracht. Daarnaast heeft oud-voetballer Edgar Davids een eigen schoenenlijn bij Eureka. Het merk is tevens online verkrijgbaar via www.eurekashoes.com.
 

Eureka Shoes brengt een collectie handgemaakte heren- en damesschoenen van onder andere de eigen merken Eureka en Eureka Concept Collection, maar ook van Café Noir en Vicenza. Het merk Eureka omvat vier sublabels: Filipe Sousa, gericht op fashion forward fashionistas met een eigen kijk op mode, Miss Julia, een casual collectie met opvallende details, Mr. Sousa voor sophisticated heren en de Eureka Concept Collection met exclusieve en limited edition modellen. De collecties worden het hele seizoen door geleverd. Hierdoor is er altijd nieuw aanbod in de winkel.
 

Eureka Shoes

Eureka Shoes is onderdeel van Alberto Sousa Limitada, een schoenenfabriek in het Portugese Vizela die dertig jaar bestaat en voor high-end merken als Isabel Marant, Lanvin, Birckenstock, Palladium en COS produceert. Tevens produceerde het familiebedrijf de schoenencollecties voor samenwerkingen van H&M met Jimmy Choo en Martin Margiela. Eureka biedt naast eigen collecties schoenen ook ieder seizoen leren accessoires zoals tassen, portemonnees en riemen.

Eureka Shoes heeft momenteel zo’n 33 winkels in de grote steden in Portugal, een winkel in Luxemburg en Duitsland en is sinds een jaar met een webwinkel actief.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.