Euro Shoe Group heeft grote expansieplannen

Euro Shoe Group heeft grote expansieplannen

Euro Shoe Group heeft grote expansieplannen

Euro Shoe Group, het moederbedrijf van ketens als Bristol, Shoe Discount en Avance, wil de komende jaren fors uitbreiden in België en Nederland. Momenteel heeft het bedrijf al meer dan 300 winkels in de Benelux.

Volgende week meer nieuws

De komende jaren moeten er daar een pak bijkomen. Zo wil het onder andere in Nederland alvast tientallen nieuwe vestigingen openen van Bristol. Ook in België zal er werk gemaakt worden van expansie. Hoeveel winkels er exact op de planning staan, is nog niet bekend. "Maar het gaat om een interessant aantal, zeker tientallen", aldus de woordvoerster van het retailbedrijf aan RTL Z.

 

Volgende week zal de Euro Shoe Group zijn plannen volledig uit de doeken doen. De expansieplannen zijn alvast opvallend, want de rest van de markt heeft het al jaren moeilijk. Zo gingen er al verschillende ketens failliet, zoals Schoenenreus, Scapino en Dolcis. De Macintosh Retail Group, het moederbedrijf van die twee laatste, werd op een bepaald moment trouwens bijna gered door de Euro Shoe Group, maar die fusie kwam er uiteindelijk niet door, waarna Macintosh de boeken moest neerleggen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.