Exclusief: Deze Brantano-winkels maken een doorstart

De winkel van Brantano Market op de Meir heeft (nog) geen overnemer gevonden
Foto: RetailDetail

(update) Schoenenketen vanHaren bevestigt nogmaals 43 winkels van Brantano over te nemen, maar zegt niet welke. RetailDetail wist echter de hand te leggen op informatie waaruit blijkt om welke locaties het mogelijk gaat.

 

Van Aalst tot Zoersel

Van de 96 winkels die Brantano voor het faillissement telde, neemt vanHaren er 43 over - allemaal in Vlaanderen. De Nederlandse keten geeft echter nog niet vrij over welke locaties het gaat. Aangezien de curatoren kandidaat-huurders tot maandag de kans geven om te bieden op locaties die sluiten, is niettemin een lijst beschikbaar van de panden die vrijkomen. Dit zijn met andere woorden locaties die al zeker niet worden omgebouwd tot vanHaren. Een gunstige wind waaide de lijst op het bureau van RetailDetail, waarna we de puzzelstukken hebben bijeengelegd.

 

In Vlaanderen zijn de volgende 31 'traditionele' winkelpanden van Brantano, vier Brantano Markets en zes van de acht 'Boutik by Brantano' of Concept Fashion-vestigingen nog op zoek naar een nieuwe invulling:

Brantano

Brantano

Market

Boutik / Concept Fashion

Beringen

Korbeek-lo

Antwerpen (Meir)

Boutik St-Denijs-Westrem

Beveren

Kuurne

Gentbrugge

Boutik Dendermonde

Bredene

Leuven

Boortmeerbeek

Boutik Lochristi

Dendermonde

Maldegem

Wijnegem

Boutik Ninove

Diksmuide

Menen

 

CF Roeselare

Dilbeek

Merksem

 

CF Waasmunster

Essen

Middelkerke

   

Genk

Munkzwalm

   

Halle

Oostkamp

   

Herent

Poperinge

   

Herstal

Turnhout

   

Herzele

Vichte

   

Hoeselt

Wemmel

   

Koksijde

Wilrijk

   

 

Vergeleken met het officiële aantal panden van Brantano dat FNG net voor het faillissement telde, ontbreken op de lijst van de curatoren volgens de berekeningen van onze redactie ongeveer 45 Vlaamse vestigingen. Nog deze ochtend herhaalde vanHaren evenwel dat de keten exact 43 winkellocaties overneemt.

 

Mogelijk is een andere, nog onbekende overnemer ook al met een aantal panden aan de haal? Bristol-eigenaar Euro Shoe liet eerder alvast weten interesse te hebben in verschillende vestigingen. Als hier al een deal rond is getroffen met de curatoren, zijn verschillende locaties die ontbreken op bovenstaande lijst met "bedreigde" vestigingen mogelijk niet voor vanHaren maar voor Bristol gereserveerd. De locaties zijn op het moment van schrijven evenwel niet bevestigd, noch door overnamekandidaten noch door de curatoren.

 

(update) Volgens vertrouwelijke bronnen werden een aantal huurcontracten inmiddels reeds stopgezet, waaronder die van de vestigingen in Eeklo en Houthalen. Deze locaties zouden dus geen doorstart maken. Ook zouden er nog geen concrete afspraken zijn met andere overnemers dan vanHaren.

 

De concrete locaties die, volgens onze inschattingen, gered lijken en zich dus kunnen verwachten aan een doorstart – wellicht als vanHaren maar mogelijk onder een andere formule – zijn de volgende:

 

Aalst

Knokke-Heist

Boutik Oostende

Aarschot

Kontich

Overijse

Blankenberge

Lede

Roeselare

Borsbeek

Lier

Sint-Joris-Winge

Brugge Sint-Andries

Lochristi

Sint-Niklaas

Brugge Sint-Kruis

Lokeren

Sint-Pieters-Leeuw

Deinze

Lommel

Sint-Truiden

Eeklo

Londerzeel

Stabroek

Geraardsbergen

Mariakerke (Gent)

Market Ternat

Grimbergen

Mechelen

Torhout

Hasselt-Kuringen

Mechelen Zuid

Waregem

Heist-op-den-Berg

Merchtem

Wetteren

Houthalen

Mol

Wevelgem

Ieper

Ninove (Ring-Oost)

Willebroek

 

Olen

Zoersel

 

vanHaren geeft zichzelf minstens zes maanden de tijd om de vestigingen om te bouwen en het winkelpersoneel op te leiden: op 1 oktober gaan de deuren dicht, om vanaf 1 februari stelselmatig weer op te starten. Dat liet het bedrijf vandaag weten in een persverklaring, die vooral opriep tot goodwill bij de sociale partners.