Expresso en Claudia Sträter overgenomen door Van Uffelen

Gevel winkel van retailer Expresso
Foto: Shutterstock

De voormalige FNG-merken Expresso en Claudia Sträter komen in handen van Van Uffelen Groep, en ontsnappen zo mogelijk aan geplande sluitingen. De Nederlandse moderetailer neemt ze over van kersverse eigenaar Martijn Rozenboom. 

 

Minimum 30 winkels

De Nederlandse modegroep Van Uffelen neemt Expresso en Claudia Sträter al na enkele weken weer uit handen van overnemer NXT Holding: de retailer, met 46 eigen winkels in Nederland, belooft de beide formules een nieuwe doorstart. “Het zou zonde zijn als deze twee mooie Nederlandse merken verloren zouden gaan”, zegt de eigenaar van de Van Uffelen Groep, Pieter Cox, in een persbericht. Expresso en Claudia Sträter dragen volgens Cox bij aan de diversiteit van het assortiment en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. De merken zullen dus zelfstandig blijven opereren.


Het is opvallend dat het overnamenieuws amper een paar dagen komt na een herstructureringsaankondiging, waarbij Rozenboom liet weten dat de helft van alle Expresso-winkels zullen sluiten en ook vijf winkels van Claudia Sträter dicht gaan. Of die sluitingen nu doorgaan, is niet duidelijk. Van Uffelen laat wel uitschijnen met een afgeslankte versie van de ketens door te zullen gaaan: minimaal 30 winkels zouden “structureel open kunnen blijven” en dus ook minimum 175 medewerkers actief. Van Uffelen gaat echter eerst in gesprek met de verhuurders.


Rozenbooms NXT Holding zal zich voortaan volledig concentreren op de formules Miss Etam en Steps. Aangezien er over zusterlabel Promiss met geen woord wordt gerept, lijkt het erop dat dit merk nog wordt afgestoten of stopgezet.