Fendi opent winkel in Amsterdam | RetailDetail

Fendi opent winkel in Amsterdam

Fendi opent winkel in Amsterdam
Shutterstock

Het Italiaanse luxemerk Fendi gaat een eerste winkel openen in Nederland. De winkel opent midden dit jaar de deuren in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Fendi is vooral bekend vanwege zijn handtassen.

 

Twee verdiepingen

De nieuwe winkel krijgt een oppervlakte van 230 m², verdeeld over twee verdiepingen. Het interieur wordt ontworpen door het Milanese interieur designbureau Dimore Studio, maakt vastgoedbedrijf B&0 Retail bekend. De keuze voor de P.C. Hooftstraat is geen toeval, aangezien daar al heel wat luxemerken te vinden zijn.

 

Fendi werd in 1925 opgericht en is tegenwoordig vrijwel volledig in handen van de luxegroep LVMH, het moederbedrijf van onder andere Louis Vuitton. Een klein deel van de aandelen zit nog bij de oprichtersfamilie.

 

Wereldwijd heeft Fendi meer dan 200 eigen boetieks en is het te vinden in allerhande verkooppunten, zoals Bijenkorf in Nederland. Het modemerk verkoopt allerhande producten, maar is vooral bekend van de collectie handtassen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.