Fendi opent winkel in Amsterdam | RetailDetail

Fendi opent winkel in Amsterdam

Fendi opent winkel in Amsterdam
Shutterstock

Het Italiaanse luxemerk Fendi gaat een eerste winkel openen in Nederland. De winkel opent midden dit jaar de deuren in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Fendi is vooral bekend vanwege zijn handtassen.

 

Twee verdiepingen

De nieuwe winkel krijgt een oppervlakte van 230 m², verdeeld over twee verdiepingen. Het interieur wordt ontworpen door het Milanese interieur designbureau Dimore Studio, maakt vastgoedbedrijf B&0 Retail bekend. De keuze voor de P.C. Hooftstraat is geen toeval, aangezien daar al heel wat luxemerken te vinden zijn.

 

Fendi werd in 1925 opgericht en is tegenwoordig vrijwel volledig in handen van de luxegroep LVMH, het moederbedrijf van onder andere Louis Vuitton. Een klein deel van de aandelen zit nog bij de oprichtersfamilie.

 

Wereldwijd heeft Fendi meer dan 200 eigen boetieks en is het te vinden in allerhande verkooppunten, zoals Bijenkorf in Nederland. Het modemerk verkoopt allerhande producten, maar is vooral bekend van de collectie handtassen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top