FNG benoemt Nathasja Van Bael tot CFO

Nieuwe CFO voor FNG
Shutterstock.com

Modegroep FNG, moederbedrijf van onder meer Brantano en CKS, heeft Nathasja Van Bael aangesteld als nieuwe financieel directeur. Ze volgt Geert Jacobs op, die de functie eind vorig jaar ad interim opnam.

 

Ervaring en expertise

Van Bael is handelsingenieur en was tot voor kort financieel directeur van DPG Media België, de mediagroep die in 2018 ontstond uit de fusie van De Persgroep en Medialaan. Ze heeft meer dan tien jaar ervaring als financieel directeur, onder meer bij Ziekenhuis Netwerk Antwerpen. In 2013 en 2019 werd ze genomineerd als 'CFO van het jaar'.

 

"Met Nathasja Van Bael halen we bijkomende ervaring en expertise aan boord om ons te helpen bij de versnelling van onze digital first strategie", verduidelijkt CEO Dieter Penninckx. "Die strategie omvat de transformatie van FNG tot een als platform georganiseerde fashion (retail)groep. Voortbouwend op de know-how van de vorig jaar overgenomen Scandinavische e-commerce leider Ellos Group, zal FNG ook in de Benelux meer inzetten op de digitale verkoop van haar collecties en merken via eigen webshops en online marktplaatsen."

 

Eind vorig jaar herschikte FNG zijn raad van bestuur en management, waarbij voorzitter Eric Verbaere en financieel directeur Nico Bondroit hun functie neerlegden "om persoonlijke redenen". Geert Jacobs werd toen op tijdelijke basis aangesteld tot financieel directeur.