FNG: Beurswaakhond haalt gerecht bij onderzoek

Shutterstock

De Brusselse beurswaakhond FSMA breidt niet alleen zijn onderzoek naar Brantano-moeder FNG uit, het dossier komt ook in handen van het gerecht. Er zouden aanwijzingen van mogelijke marktmanipulatie zijn.

 

Nieuwe aanwijzingen van inbreuken

De beurswaakhond FSMA laat voor het eerst zelf van zich horen in het dossier FNG. Het was die instantie die vorig jaar kritische vragen begon te stellen bij de tweede beursgang van de modegroep in Brussel. Toen ging het om een routineonderzoek, zei gewezen CEO Dieter Penninckx tegenover RetailDetail, maar nu doet de FSMA zelf een boekje open.


“Vorig jaar startte de FSMA een onderzoek met betrekking tot aanwijzingen van mogelijke marktmanipulatie onder het bewind van het vorige management van FNG. Op basis van dat onderzoek besliste het directiecomité een dossier over te maken aan de auditeur wegens een mogelijke inbreuk inzake marktmanipulatie”, klinkt het nu in een persbericht.


Bovendien zijn er recent “een aantal nieuwe aanwijzingen van inbreuken” opgedoken – volgens de beurswaakhond onder meer in de financiële informatie die FNG zelf vrijgaf – die “eveneens bezwarend kunnen zijn voor het voormalige management”. Het onderzoek wordt daarom nu nog verder uitgebreid.

 

De beurswaakhond haalt er eveneens het gerecht bij: het directiecomité van de FSMA zegt te hebben beslist het dossier over te maken aan de gerechtelijke autoriteiten. De aankondiging komt er net nadat de groep vandaag 90 dagen bescherming tegen schuldeisers kreeg van de ondernemingsrechtbank.