FNG in de uitverkoop: winkels heropenen, 7 kandidaten

Interieur winkel Brantano op de Meir in Antwerpen
Foto: RetailDetail

De curatoren van Brantano-eigenaar FNG bereiden een uitverkoop voor vanaf zaterdag. Voor een (gedeeltelijke) doorstart zouden zich ondertussen een zevental overnamekandidaten hebben gemeld.

 

Ten laatste maandag

Het lijkt erop dat de winkels van FNG (Brantano, CKS, ...) snel weer open gaan. De curatoren van de failliete modegroep zeggen constructieve gesprekken te voeren met de banken en bereiden een uitverkoop voor. Eerder blokkeerden de banken alle rekeningen van de groep om ze tot het faillissement te dwingen, maar nu lijken die problemen van de baan. Ook het probleem dat de lonen niet konden worden uitbetaald, is opgelost.

 

Liefst hadden de curatoren al dinsdag sommige winkels heropend, maar dat is door de complexiteit van het dossier – het faillissement werd uitgesproken over liefst 21 vennootschappen – niet gelukt. De hoop ligt nu op zaterdag, aldus De Tijd, maar het kan ook maandag worden. Wel zullen de winkels minstens een week openblijven. "Al bestaat de kans op een verlenging, want na een week zal allicht niet alle kleding verkocht zijn", zegt curator Geert Van Deyck.

 

Zeven kandidaten

Intussen hebben zich een zevental overnamekandidaten aangemeld. Enkele onder hen zijn weliswaar alleen geïnteresseerd in de voorraden of een aantal winkels. De Nederlandse kinderschoenenproducent Jolo Fashion Group is dan weer geïnteresseerd in de merkrechten van FNG.

 

Ook de naam van Van Haren-eigenaar Deichmann duikt weer op. Dat Deichmann interesse heeft in Brantano raakte eerder al bekend, maar de gesprekken zouden zijn afgesprongen omdat de panden van de keten te groot bleken. Dochtermerk Van Haren heeft vandaag negen schoenenwinkels in België, maar zint op expansie.

 

De Nederlandse investeerder, en oude bekende bij FNG, Martijn Rozenboom bevestigde eveneens al zijn interesse. In hoeverre dat in samenwerking met gewezen CEO Dieter Penninckx en andere ondernemers is, is op dit moment evenwel niet duidelijk.