FNG Group neemt Claudia Sträter over

FNG Group neemt Claudia Sträter over

De Belgische modeholding FNG Group neemt de holding boven Claudia Sträter Modehuizen over. De overname van deze Nederlandse keten, met 27 concept stores en 12 shop-in-shops in de Bijenkorf, betekent een flinke versteviging van de positie van de modegroep op de Nederlandse markt en doet de groepsomzet stijgen tot meer dan 80 miljoen euro op jaarbasis.

FNG gaat voor meer vrouw en meer Benelux

Als reden voor de acquisitie geeft het Belgische modehuis, eigenaar van onder andere CKS en Fred & Ginger, onder meer op dat de overname past in de strategische keuze van FNG om meer focus te leggen op dameskleding. Inclusief Claudia Sträter groeit het aandeel dameskleding in het globaal omzetcijfer immers van 40% naar meer dan 60%.

 

Claudia Sträter wordt al sinds 1970 in de Nederlandse markt verdeeld en richt zich vooral op vrouwen boven de 35, wat er volgens FNG Group toe bijdraagt dat het merk minder crisisgevoelig is en ook in de huidige marktomstandigheden blijft groeien.

 

Bovendien is het damesmerk volgens FNG-oprichters Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke complementair met de andere merken van de groep en vallen er heel wat synergie-effecten te realiseren, zowel in de back-office als - dankzij hun kennis van de lokale markten - in de verkoop.


 

Nederlandse uitvalsbasis en terugkeer naar België

Concreet blijft de dagelijkse leiding over Claudia Sträter bij het huidige management, onder leiding van algemeen directeur Frits Helmstrijd. Wel zal het hoofdkantoor van het merk in Diemen, bij Amsterdam, gebruikt worden als uitvalsbasis voor alle activiteiten van de groep in de Nederlandse markt, waaronder de uitrol van CKS- en Ted Baker-winkels in het land.

 

Omgekeerd is FNG Group ook van plan Claudia Sträter weer naar België te halen, hoewel het merk er pas een aantal jaren geleden is weggetrokken. Dieter Penninckx, managing director, legt uit: "Na een afwezigheid van een paar jaren zijn we ervan overtuigd dat Claudia Sträter als merk opnieuw zal aanslaan in België.”

 

FNG Group

Met behulp van de overname zal FNG Group naar eigen schatting dit boekjaar de kaap van 80 miljoen euro omzet bereiken. Het bedrijf, dat vandaag 500 mensen tewerkstelt, plant de komende jaren het retailnetwerk verder te laten groeien tot een 150-tal eigen winkels in de Benelux en meer dan 200 medewerkers aan te werven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top