FNG Group neemt Claudia Sträter over

FNG Group neemt Claudia Sträter over

De Belgische modeholding FNG Group neemt de holding boven Claudia Sträter Modehuizen over. De overname van deze Nederlandse keten, met 27 concept stores en 12 shop-in-shops in de Bijenkorf, betekent een flinke versteviging van de positie van de modegroep op de Nederlandse markt en doet de groepsomzet stijgen tot meer dan 80 miljoen euro op jaarbasis.

FNG gaat voor meer vrouw en meer Benelux

Als reden voor de acquisitie geeft het Belgische modehuis, eigenaar van onder andere CKS en Fred & Ginger, onder meer op dat de overname past in de strategische keuze van FNG om meer focus te leggen op dameskleding. Inclusief Claudia Sträter groeit het aandeel dameskleding in het globaal omzetcijfer immers van 40% naar meer dan 60%.

 

Claudia Sträter wordt al sinds 1970 in de Nederlandse markt verdeeld en richt zich vooral op vrouwen boven de 35, wat er volgens FNG Group toe bijdraagt dat het merk minder crisisgevoelig is en ook in de huidige marktomstandigheden blijft groeien.

 

Bovendien is het damesmerk volgens FNG-oprichters Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke complementair met de andere merken van de groep en vallen er heel wat synergie-effecten te realiseren, zowel in de back-office als - dankzij hun kennis van de lokale markten - in de verkoop.


 

Nederlandse uitvalsbasis en terugkeer naar België

Concreet blijft de dagelijkse leiding over Claudia Sträter bij het huidige management, onder leiding van algemeen directeur Frits Helmstrijd. Wel zal het hoofdkantoor van het merk in Diemen, bij Amsterdam, gebruikt worden als uitvalsbasis voor alle activiteiten van de groep in de Nederlandse markt, waaronder de uitrol van CKS- en Ted Baker-winkels in het land.

 

Omgekeerd is FNG Group ook van plan Claudia Sträter weer naar België te halen, hoewel het merk er pas een aantal jaren geleden is weggetrokken. Dieter Penninckx, managing director, legt uit: "Na een afwezigheid van een paar jaren zijn we ervan overtuigd dat Claudia Sträter als merk opnieuw zal aanslaan in België.”

 

FNG Group

Met behulp van de overname zal FNG Group naar eigen schatting dit boekjaar de kaap van 80 miljoen euro omzet bereiken. Het bedrijf, dat vandaag 500 mensen tewerkstelt, plant de komende jaren het retailnetwerk verder te laten groeien tot een 150-tal eigen winkels in de Benelux en meer dan 200 medewerkers aan te werven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

Het moeilijkste is voorbij voor de modesector, zegt studiebureau McKinsey. Al blijft niks zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Essentiel Antwerp breidt verder uit in Nederland

06/12/2017

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp zet zijn veroveringstocht in Nederland verder en wil er volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen. Eerder opende het al winkels in Amsterdam, Haarlem en ’s Hertogenbosch.

Barbiepop Tommy x Gigi in de winkelrekken

05/12/2017

In februari van dit jaar kreeg supermodel Gigi Hadid de eer om een Barbiepop naar haar gelijkenis te ontvangen. Die werd gemaakt om de samenwerking tussen Hadid en modemerk Tommy Hilfiger te vieren. Nu komt de Barbie ook in de winkelrekken.

Onderzoek naar belastingontduiking bij Gucci

04/12/2017

Op de kantoren van Gucci in Milaan en Firenze heeft de Italiaanse politie huiszoekingen gehouden omwille van mogelijke belastingontduiking. Gucci geeft toe dat er een onderzoek gaande is en zegt zijn volledige medewerking te verlenen.

Back to top