FNG herschikt top: nieuwe voorzitter en CFO

FNG heeft nieuwe voorzitter en CFO
FNG

Modegroep FNG, bekend van merken als Brantano en CKS, herschikt zijn raad van bestuur en management. Voorzitter Eric Verbaere en CFO Nico Bondroit leggen hun functie neer om persoonlijke redenen.

 

Los van overname Ellos

Over de precieze redenen voor de wijzigingen aan de top wil CEO Dieter Penninckx geen verdere uitleg geven. Zowel Verbaere als Bondroit stappen op om "persoonlijke redenen", klinkt het volgens De Tijd. De FNG-topman zegt wel dat de wijzigingen los staan van de analistenkritiek die er kwam naar aanleiding van de overname van Ellos, de Zweedse webshop rond mode en woninginrichting. Onder meer ABN Amro had toen kritische bedenkingen bij de financiering van de overname.

 

Roald Borré, reeds bestuurder bij FNG, wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. De plaats van Borré wordt ingenomen door Marieke Vollering, die momenteel werkt voor Marktplaats, de grootste zoekertjessite van Nederland. Vollering was tussen 2005 en 2010 ook al innovatiedirecteur bij bol.com. CFO Nico Bondroit wordt opgevolgd door Geert Jacobs. Die was tussen 2010 en 2016 actief bij Macintosh Retail Group, de vorige eigenaar van Brantano.