FNG Holding dichtbij faillissement

Ellos van FNG
Shutterstock.com

FNG Holding zit in zware financiële moeilijkheden. Als het beursgenoteerde bedrijf geen nieuwe middelen vindt, lijkt een faillissement onvermijdelijk.

 

Aan de rand van de afgrond

Volgens De Standaard staat het water FNG Holding aan de lippen. Het bedrijf, dat sinds het faillissement van zijn winkelactiviteiten enkel nog de Zweedse e-commercespeler Ellos omvat, zou zelfs geen werkingsmiddelen meer hebben en niet meer in staat zijn om de meest noodzakelijke uitgaven te dekken. Zo werd er nog geen jaarrekening gepubliceerd, omdat er geen geld is om de huisrevisor te betalen. De website van het bedrijf wordt ook niet meer onderhouden en in de feiten is de onderneming zijn hoofdzetel in Mechelen kwijt, aldus nog De Standaard.

 

De retailholding zelf ziet nog maar twee mogelijke scenario’s: een nieuwe lening aangaan of het faillissement aanvragen. Gezien de situatie waarin het bedrijf zich bevindt, zou een nieuwe financiering enkel mogelijk zijn tegen een hoge interest. De tweede optie, een faillissement, is ook afhankelijk van de onderhandelingen met investeringsfonds Nordic Capital, de vorige eigenaar van Ellos. FNG heeft die overname immers nog niet volledig betaald. Het investeringsfonds zou naar verluidt evenwel niet al te veel toegevingen willen doen om tot een oplossing te komen.