FNG krijgt tien miljoen euro uitstel

Gevel winkel van retailer Miss Etam in Nederland
Foto: Dafinchi / Shutterstock.com

FNG is erin geslaagd om voor tien miljoen euro uitstel van betaling te krijgen: een groep obligatiehouders heeft daarmee ingestemd op de algemene vergadering. Over een resterend bedrag van ruim twintig miljoen euro is nog geen akkoord.

 

Nog 20 miljoen te gaan

Op de algemene vergadering van FNG, naar aanleiding van de publicatie van de zwakke jaarcijfers van de modegroep, zijn enkele schuldeisers ermee akkoord gegaan pas later hun geld terug te zien. Obligaties die werden uitgegeven in augustus 2018, goed voor een nominale waarde van tien miljoen euro, hoeft het modehuis achter CKS, Miss Etam en Fred & Ginger zo pas in 2023 terug te betalen.

 

Dat moet de groep, die in slechte papieren zit door zowel hoog oplopende schulden als verliezen, wat ademruimte om aan een herstelplan te werken. Voor dat plan is ook een transformatiemanager aangesteld als nieuwe topman: Yves Pollé. 

 

De noodlijdende modegroep hoopt nu ook voor meer dan twintig miljoen euro aan andere openstaande obligaties uitstel te krijgen. FNG wilde dat al op de algemene vergadering voor elkaar krijgen, maar er kwamen te weinig aandeelhouders opdagen om tot een geldige stemming te komen. Nu organiseert de modeholding dus extra bijeenkomsten op 26 juni, waar een kwart akkoord moet gaan met uitstel tot 2023 in plaats van 2021.