FNG onderhandelt schuldherschikking met banken

Gevel van winkel van onlineretailer Ellos in Zweden
Foto: Trygve Finkelsen / Shutterstock.com

Moderetailer FNG voert gesprekken over een schuldherschikking: de noodlijdende groep hoopt het vertrouwen van zijn obligatiehouders makkelijker te kunnen winnen als er ook al een akkoord met de banken is.

 

734 miljoen euro schulden

Voor 26 juni hoopt de holding boven onder andere CKS, Miss Etam en Brantano, een deal met de banken te kunnen sluiten over zijn openstaande leningen. Op die datum komt de modegroep immers samen met nog drie groepen obligatiehouders, van wie FNG uitstel hoopt te krijgen voor de terugbetaling van de obligaties.

 

Een eerste groep obligaties, ter waarde van 10 miljoen euro, is op de algemene vergadering vorige week al uitgesteld, maar nu blijft nog ruim twintig miljoen euro over. Als de noodlijdende groep ondertussen het vertrouwen van de banken kan winnen, hoopt het zo ook de resterende beleggers tot uitstel te kunnen bewegen.

 

Een akkoord is cruciaal, want naast de verliezen en de 'dubieuze' transacties die de modegroep vorige week moest toegeven, is er ook de enorme schuldenberg van liefst 734 miljoen euro, zo bericht De Tijd, waarvan 246 miljoen euro aan bankschulden. Bovendien moet het bedrijf ook nog 12,3 miljoen euro betalen voor de overname van het Scandinavische onlineplatform Ellos vorig jaar.

 

Beleggers van FNG zitten echter in een lastig parket gezien de vele onzekerheden die nog heersen bij de groep: de beurswaakhond weigert het aandeel opnieuw op de Brusselse beurs te noteren zolang de jaarrekening van 2019 nog niet is goedgekeurd. Daarvoor moet nog verder onderzoek gebeuren naar de onregelmatigheden in de boekhouding. Ondertussen moet het nieuwe managementteam ook een herstelplan uitwerken, waarbij winkelsluitingen en ontslagen wellicht niet vallen uit te sluiten.