FNG is ook in Nederland failliet

Gevel winkel van retailer Miss Etam (FNG)
Foto: Shutterstock

Ook de Nederlandse onderdelen van FNG hebben het faillissement aangevraagd en gekregen. De ketens, waaronder Miss Etam, Expresso en Claudia Sträter, zouden zo meer kans maken op een doorstart.

 

Gesprekken met overnamekandidaten

Bij het faillissement van de Belgische tak van FNG werd voor de Nederlandse activiteiten nog uitstel van betaling aangevraagd, maar de Nederlandse bewindvoerder en het bestuur van de modeholding hebben de rechter-commissaris toch verzocht om die surseance om te zetten in een faillissement. Vandaag is die faling al uitgesproken door de rechtbank van Amsterdam. Een curator, advocaat Kees van de Meent, is aangesteld om de verdere afwikkeling in goede banen te leiden. 

 

Tot de Nederlandse activiteiten van FNG behoren de ketens Miss Etam, Expresso, Claudia Sträter, Steps en Promiss. Volgens het bedrijf zelf is het faillissement "vooral van technisch-juridische aard": de merken (of delen ervan) zouden zo meer kans maken op een doorstart, klinkt het. Er zouden immers al geïnteresseerde overnamepartijen zijn, met wie in de komende weken zal worden overlegd.

 

De winkels blijven voorlopig open en het loon van de werknemers zal worden doorbetaald door de Nederlandse werkuitkeringsdienst UWV.