FNG op zoek naar crisismanager

Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

FNG rekruteert: het noodlijdende modebedrijf zoekt een crisismanager. Verschillende ervaren retailmanagers zouden al benaderd zijn, maar tot nu toe zonder succes. 

 

Versterking gevraagd

Sinds het vertrek van Dieter Penninckx zijn medeoprichter Manu Bracke en financieel directeur Nathasja Van Bael aan zet bij de Belgische modegroep achter onder meer Brantano en CKS. Nu zoeken ze echter versterking aan de top, en meer specifiek een crisismanager die het modehuis door de woelige wateren kan loodsen waarin het zich bevindt.

 

Verschillende bekende koppen uit de retail zouden al gevraagd zijn, weet De Standaard, maar nog niemand is op het aanbod ingegaan. De nieuwe topman of -vrouw zou zowel de schuldeisers en stakeholders moeten kunnen geruststellen als een herstelstrategie voor de groep uitwerken. 

 

Dat herstel moet immers op meerdere fronten komen: FNG kampt met een grote schuldenlast en heeft obligatiehouders al tot drie keer toe moeten vragen om terugbetaling uit te stellen. Bovendien haalde de beurswaakhond het aandeel tijdelijk van de beurs, omdat er vragen rezen over overnames en de jaarrekening van 2018. Ook naar het jaarverslag van 2019 loopt een onderzoek.