FNG vraagt opnieuw extra tijd aan obligatiehouders

FNG vraagt opnieuw extra tijd aan obligatiehouders
FNG Group

Voor de derde keer in anderhalve maand vraagt FNG uitstel van betaling aan zijn obligatiehouders. De modegroep boven onder meer Brantano en Miss Etam lijkt op de rand van de afgrond te balanceren.

 

Herstelplan

In een nieuw persbericht vraagt FNG tot eind dit jaar uitstel van betaling aan zijn obligatiehouders. Het is reeds het derde soortgelijke verzoek van de modegroep in een periode van anderhalve maand, schrijft De Standaard. Vorige week nog verzocht FNG alle obligatiehouders om drie maanden respijt, bij de eerste vraag ging het enkel om de obligatieleningen uitgegeven in 2012 en 2015.

 

Op 11 en 26 juni moeten de obligatiehouders zich uitspreken over het het uitstel. In totaal gaat het om vijf obligatieleningen, goed voor een totaalbedrag van 75,1 miljoen euro. Het uitstel moet het bedrijf tijd geven en in staat stellen een globaal herstelplan uit te werken.

 

Schulden

De totale schuld van de modegroep is echter vele malen groter en bedraagt naar schatting 540 miljoen euro. Vorig jaar nog gaf FNG een Zweedse obligatielening uit van circa 140 miljoen euro om de overname van Ellos te financieren. Daarnaast torst het bedrijf nog een aanzienlijke schuld bij de banken en heeft het nog verplichtingen aan leveranciers. Het is dan ook de vraag hoe de modegroep ooit uit de problemen kan raken.

 

Het aandeel FNG blijft tot nader order geschorst: beurswaakhond FSMA stelde vragen over enkele overnames en de jaarrekening 2018 van het modebedrijf. Zolang dat onderzoek niet afgerond is, blijft de notering van het aandeel opgeschort. Ook de publicatie van het jaarverslag over het boekjaar 2019 liep vertraging op, waardoor de aandeelhoudersvergadering moest worden uitgesteld. "De revisor heeft extra vragen gesteld", zegt woordvoerder Gunther De Backer daarover in De Tijd.