Forever 21 verdwijnt in juli uit Antwerpen | RetailDetail

Forever 21 verdwijnt in juli uit Antwerpen

Forever 21 verdwijnt in juli uit Antwerpen

Half juli sluit de Amerikaanse modeketen Forever 21 definitief de deuren in Antwerpen. Het heeft daarover een sociaal akkoord weten te bereiken met de werknemers. Forever 21 kondigde begin dit jaar al aan dat het ging sluiten, wegens te hoge huurprijzen.

Volledig weg uit België

Met de sluiting van de Antwerpse winkel verdwijnt de Amerikaanse keten opnieuw uit ons land. Eerder had Forever 21 ook nog een winkel in de Brusselse Nieuwstraat, maar na een brand in het pand werd besloten om die niet opnieuw te openen.

 

In Antwerpen was er even de mogelijkheid dat Forever 21 met een deel van het personeel zou verhuizen naar een kleinere locatie in de stad, om zo de huurprijs te drukken. Dat idee werd echter vrij snel dgeklasseerd. Forever 21 huurt op de Meir in Antwerpen een pand met drie verdiepingen en een winkeloppervlakte van 5.000 m², maar het genereerde niet voldoende omzet om de huurprijs te verantwoorden.

 

Een groot probleem voor de keten in België is dat de online verkoop hier niet helemaal aanslaat, terwijl die in andere landen instaat voor een belangrijk onderdeel van de omzet. Wereldwijd heeft de keten ongeveer 600 winkels in verschillende landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Kiabi opent grootste Belgische winkel in Westland Shopping Center

15/02/2018

De Franse kledingketen Kiabi opent zijn vijfde Belgische winkel in het Westland Shopping Center in Anderlecht. Het is meteen de grootste vestiging van de familieketen in ons land, met een oppervlakte van ruim 1.800 m².

H&M waarschuwt voor moeilijk 2018

15/02/2018

De Zweedse modegroep H&M waarschuwt dat ook 2018 nog een moeilijk jaar kan worden voor het bedrijf. Het maakt dan wel werk van de online verkoop, de omzet in de winkels zal het komende jaar waarschijnlijk verder dalen.

Back to top