Forever 21 verdwijnt in juli uit Antwerpen | RetailDetail

Forever 21 verdwijnt in juli uit Antwerpen

Forever 21 verdwijnt in juli uit Antwerpen

Half juli sluit de Amerikaanse modeketen Forever 21 definitief de deuren in Antwerpen. Het heeft daarover een sociaal akkoord weten te bereiken met de werknemers. Forever 21 kondigde begin dit jaar al aan dat het ging sluiten, wegens te hoge huurprijzen.

Volledig weg uit België

Met de sluiting van de Antwerpse winkel verdwijnt de Amerikaanse keten opnieuw uit ons land. Eerder had Forever 21 ook nog een winkel in de Brusselse Nieuwstraat, maar na een brand in het pand werd besloten om die niet opnieuw te openen.

 

In Antwerpen was er even de mogelijkheid dat Forever 21 met een deel van het personeel zou verhuizen naar een kleinere locatie in de stad, om zo de huurprijs te drukken. Dat idee werd echter vrij snel dgeklasseerd. Forever 21 huurt op de Meir in Antwerpen een pand met drie verdiepingen en een winkeloppervlakte van 5.000 m², maar het genereerde niet voldoende omzet om de huurprijs te verantwoorden.

 

Een groot probleem voor de keten in België is dat de online verkoop hier niet helemaal aanslaat, terwijl die in andere landen instaat voor een belangrijk onderdeel van de omzet. Wereldwijd heeft de keten ongeveer 600 winkels in verschillende landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.