Forever 21 verdwijnt in juli uit Antwerpen

Forever 21 verdwijnt in juli uit Antwerpen

Half juli sluit de Amerikaanse modeketen Forever 21 definitief de deuren in Antwerpen. Het heeft daarover een sociaal akkoord weten te bereiken met de werknemers. Forever 21 kondigde begin dit jaar al aan dat het ging sluiten, wegens te hoge huurprijzen.

Volledig weg uit België

Met de sluiting van de Antwerpse winkel verdwijnt de Amerikaanse keten opnieuw uit ons land. Eerder had Forever 21 ook nog een winkel in de Brusselse Nieuwstraat, maar na een brand in het pand werd besloten om die niet opnieuw te openen.

 

In Antwerpen was er even de mogelijkheid dat Forever 21 met een deel van het personeel zou verhuizen naar een kleinere locatie in de stad, om zo de huurprijs te drukken. Dat idee werd echter vrij snel dgeklasseerd. Forever 21 huurt op de Meir in Antwerpen een pand met drie verdiepingen en een winkeloppervlakte van 5.000 m², maar het genereerde niet voldoende omzet om de huurprijs te verantwoorden.

 

Een groot probleem voor de keten in België is dat de online verkoop hier niet helemaal aanslaat, terwijl die in andere landen instaat voor een belangrijk onderdeel van de omzet. Wereldwijd heeft de keten ongeveer 600 winkels in verschillende landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M investeert in webwinkel rond duurzame kleding

23/11/2017

ADAY, een webwinkel die duurzame kleding voor vrouwen maakt, heeft in een investeringsronde 2 miljoen dollar (1,7 miljoen euro) weten op te halen. Een van de nieuwe investeerders is de investeringstak van H&M.

C&A verkoopt 13 Franse winkels

22/11/2017

Modeketen C&A doet dertien van zijn 160 Franse winkels van de hand. De panden en het personeel worden overgenomen door de Franse modeketens Chaussea en Stokomani.

Guess dankt sterk kwartaal aan Europa en Azië

22/11/2017

De omzet van het Amerikaanse modemerk Guess is in het derde kwartaal met meer dan 3% gegroeid. Dat heeft het bedrijf vooral te danken aan een sterke verkoop in Azië en Europa. Onder de streep was er wel sprake van verlies.

Urban Outfitters kruipt uit dal in derde kwartaal

21/11/2017

Na enkele kwartalen met negatieve resultaten heeft Urban Outiftters in het derde kwartaal opnieuw met groei kunnen aanknopen. De totale omzet groeide zo met 3,5%, ook op vergelijkbare basis was er een groei van 1%.

Willem Eelman verlaat C&A

21/11/2017

Chief operation & transformation officer Willem Eelman heeft bevestigd dat hij textielketen C&A zal verlaten. Hij was van 2014 tot september 2016 CFO bij het bedrijf, waarna hij zijn huidige rol opnam.

Deens modeplatform Miinto nu ook in België

21/11/2017

Het Deense modeplatform Miinto is sinds deze week ook beschikbaar in België. Op het platform kunnen kleinere moderetailers hun eigen producten verkopen, om zo sterker te staan tegen grote webshops.

Back to top