Forever 21 verdwijnt in juli uit Antwerpen

Forever 21 verdwijnt in juli uit Antwerpen

Half juli sluit de Amerikaanse modeketen Forever 21 definitief de deuren in Antwerpen. Het heeft daarover een sociaal akkoord weten te bereiken met de werknemers. Forever 21 kondigde begin dit jaar al aan dat het ging sluiten, wegens te hoge huurprijzen.

Volledig weg uit België

Met de sluiting van de Antwerpse winkel verdwijnt de Amerikaanse keten opnieuw uit ons land. Eerder had Forever 21 ook nog een winkel in de Brusselse Nieuwstraat, maar na een brand in het pand werd besloten om die niet opnieuw te openen.

 

In Antwerpen was er even de mogelijkheid dat Forever 21 met een deel van het personeel zou verhuizen naar een kleinere locatie in de stad, om zo de huurprijs te drukken. Dat idee werd echter vrij snel dgeklasseerd. Forever 21 huurt op de Meir in Antwerpen een pand met drie verdiepingen en een winkeloppervlakte van 5.000 m², maar het genereerde niet voldoende omzet om de huurprijs te verantwoorden.

 

Een groot probleem voor de keten in België is dat de online verkoop hier niet helemaal aanslaat, terwijl die in andere landen instaat voor een belangrijk onderdeel van de omzet. Wereldwijd heeft de keten ongeveer 600 winkels in verschillende landen.