Forever 21 vraagt faillissementsbescherming aan

Forever 21 vraagt faillissementsbescherming aan
Shutterstock.com

De Amerikaanse kledingketen Forever 21 heeft faillissementsbescherming aangevraagd. Via die procedure geniet het bedrijf bescherming tegen schuldeisers en kan het een reorganisatie doorvoeren.

 

Geruchten bevestigd

Dat de keten nu bescherming tegen schuldeisers via een zogenaamde Chapter 11-procedure aanvraagt, komt allerminst als een verrassing. De procedure stelt een bedrijf in staat om de activiteiten verder te zetten en tegelijkertijd te werken aan een plan om zijn schulden af te bouwen. Als het kledingbedrijf faillissementsbescherming krijgt, wordt het bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger om onrendabele winkels te sluiten en een grote reorganisatie door te voeren.

 

Volgens Reuters zou de kledingketen plannen hebben om 178 Amerikaanse vestigingen te sluiten. Verder zouden ook bijna alle Europese en Aziatische filialen de deuren moeten sluiten. Het bedrijf heeft momenteel nog 815 winkels in 57 landen.

 

Vers geld

Om het kledingbedrijf er weer bovenop te helpen heeft Forever 21 van de banken voor 275 miljoen dollar (250 miljoen euro) nieuwe kredieten gekregen. Verder doet TPG Sixth Street Partners een kapitaalsinjectie van 75 miljoen dollar (68 miljoen euro).

 

Forever 21 heeft geen vestigingen meer in België, die werden eerder al gesloten. In Nederland heeft het modebedrijf één winkel in Rotterdam.