Forse winststijging voor JD Sports

Forse winststijging voor JD Sports

Het Britse JD Sports, eigenaar van ketens als Perry Sport en Aktiesport, heeft in het voorbije boekjaar zowel de omzet als de winst fors de hoogte weten in te jagen. De omzet ging er met 31% op vooruit, de winst voor belastingen zelfs met 81%.

54 nieuwe winkels

De totale omzet van het bedrijf kwam in 2016 uit op 2,4 miljard pond (2,8 miljard euro), terwijl de winst voor belastingen dus als een raket de hoogte in schoot naar 238 miljoen pond (280 miljoen euro). Voor het derde jaar op rij was er in het segment Sports Fashion trouwens sprake van een tweecijferige groei.

 

“De fundering van dit succes blijft onze kernsegment Sports Fashion, waar de kracht van JD in zijn kernmarkten meer en meer wordt aangevuld met een groeiend momentum in onze internationale ontwikkeling, met een netto groei van 54 JD-winkels op het Europese vasteland vorig jaar”, zegt voorzitter Peter Cowgill. Naast de opening van de 54 winkels op het Europese vasteland is JD Sports ook bezig met de overname van de Britse keten Go Outdoors. Daarnaast openden er ook twee winkels in Maleisië, terwijl ook de eerste Australische winkel gepland staat.

 

JD Sports verwacht dit jaar geen bijdrage van de Nederlandse ketens Aktiesport en Perry Sport, die het overnam van de failliete Unlimited Sports Group. De groep wil zich immers eerst richten op de stabilisering van de ketens, waarbij zal worden geïnvesteerd in de renovatie en opening van een aantal winkels.