Frans modemerk Pullin start verovering Benelux

Het Franse modemerk Pullin heeft zopas een vestiging geopend in Sittard. Het is de eerste Europese winkel buiten Frankrijk voor het sport- en outdoorkledingmerk, dat vooral bekend is van zijn trendy ondergoed met een knipoog.

 

Sportief, casual en apart

De tweede winkel van Pullin buiten Frankrijk opende in het centrum van Sittard (Nederlands-Limburg) op initiatief van Watersley Sports & Talent Park (WSTP), dat de franchiserechten verwierf voor de hele Benelux en Duitsland.

 

WSTP-eigenaar Joop Petit kwam op het idee om Pullin naar Nederland te halen toen hij op vakantie in de buurt van Bordeaux een winkel van het merk binnenstapte. De formule en de collectie van het bedrijf spraken hem en zijn kinderen naar eigen zeggen direct aan en de Limburger zag al snel een link tussen Pulling en WSTP: “Op WSTP promoten we zowel activiteiten op het gebied van topsport als breedtesport. De kleding die Pullin aanbiedt is sportief, casual en apart en dat spreekt de doelgroep van WSTP zeker aan”, zo zegt hij aan een lokale nieuwssite.

 

Pullin ontstond 18 jaar geleden in de Zuid-Franse kustplaats Hossegor en is vooral bekend als producent van eigenzinnige boxershorts, waarvan het jaarlijks zo’n 300.000 stuks verkoopt via 400 multimerkenwinkels. Onder anderen David Beckham, Kelly Slater en zelfs president Macron zouden er dragen. Het bedrijfje uit de Landes, goed voor een jaaromzet van zo’n 9 miljoen euro, telt intussen 16 eigen winkels in Frankrijk en eentje op Honolulu. Hoeveel Pullin-vestigingen franchisehouder WSTP in onze contreien op het oog heeft, is niet bekend.