Franse kindermodeketen Tape à l’Oeil komt naar Vlaanderen

Franse kindermodeketen Tape à l’Oeil komt naar Vlaanderen

Tape à l'Oeil, de Franse kindermodeketen met 10 vestigingen in Wallonië, wil de komende jaren Vlaanderen veroveren. Daarvoor is de groep op zoek naar franchisenemers.

Ruim 300 winkels in 21 landen

Tape à l'Oeil mag in Vlaanderen dan al niet meteen een belletje doen rinkelen, de Franse keten van kindermodewinkels telt intussen wel al meer dan 300 winkels in 21 landen. De retailer werd in 1996 opgericht onder de vleugels van het eveneens Franse Kiabi (kledingdiscount) en staat sinds 2001 op eigen benen.

 

In 2010 opende Tape à l'Oeil een eerste franchisewinkel in Froyennes (Henegouwen). In 2013 namen de Fransen de winkels in eigen handen en bouwden hun netwerk uit tot intussen tien winkels. Behalve in Froyennes zijn er ook vestigingen in Aarlen, Anderlecht, Couillet, Gosselies, Hornu, Jemeppe, Nijvel, Philippeville en Ukkel. Nog dit jaar opent een nieuwe boetiek de deuren in Hognoul, op een boogscheut van woonwarenhuis Ikea.

 

Tape à l'Oeil wil nu ook in Vlaanderen voet aan de grond krijgen: a rato van drie winkels per jaar tijdens de komende drie jaar. Dat hebben country manager Grégory Van Velsen en coordination manager Benelux Catherine Gils bevestigd aan de collega's van Franchising-Belgium.be. De keten maakt daartoe alvast werk van een tweetalige website voor de Belgische markt en een tweetalige Facebookpagina, klinkt het.

Tags: