Franse kindermodeketen Tape à l’Oeil komt naar Vlaanderen | RetailDetail

Franse kindermodeketen Tape à l’Oeil komt naar Vlaanderen

Franse kindermodeketen Tape à l’Oeil komt naar Vlaanderen

Tape à l'Oeil, de Franse kindermodeketen met 10 vestigingen in Wallonië, wil de komende jaren Vlaanderen veroveren. Daarvoor is de groep op zoek naar franchisenemers.

Ruim 300 winkels in 21 landen

Tape à l'Oeil mag in Vlaanderen dan al niet meteen een belletje doen rinkelen, de Franse keten van kindermodewinkels telt intussen wel al meer dan 300 winkels in 21 landen. De retailer werd in 1996 opgericht onder de vleugels van het eveneens Franse Kiabi (kledingdiscount) en staat sinds 2001 op eigen benen.

 

In 2010 opende Tape à l'Oeil een eerste franchisewinkel in Froyennes (Henegouwen). In 2013 namen de Fransen de winkels in eigen handen en bouwden hun netwerk uit tot intussen tien winkels. Behalve in Froyennes zijn er ook vestigingen in Aarlen, Anderlecht, Couillet, Gosselies, Hornu, Jemeppe, Nijvel, Philippeville en Ukkel. Nog dit jaar opent een nieuwe boetiek de deuren in Hognoul, op een boogscheut van woonwarenhuis Ikea.

 

Tape à l'Oeil wil nu ook in Vlaanderen voet aan de grond krijgen: a rato van drie winkels per jaar tijdens de komende drie jaar. Dat hebben country manager Grégory Van Velsen en coordination manager Benelux Catherine Gils bevestigd aan de collega's van Franchising-Belgium.be. De keten maakt daartoe alvast werk van een tweetalige website voor de Belgische markt en een tweetalige Facebookpagina, klinkt het.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.