Franse sneakerketen Courir loopt nu ook Vlaanderen binnen

Franse sneakerketen Courir loopt nu ook Vlaanderen binnen
Foto: sylv1rob1 / Shutterstock.com

Na een geslaagde start in Brussel en Wallonië opent de Franse sportketen Courir binnenkort een eerste winkel in Vlaanderen. Ook beneden de taalgrens staan er zeker drie winkelopeningen op de planning.

 

Grote ambities

De eerste Vlaamse winkel van de Franse retailer komt in het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas. Dat meldt vastgoedmakelaar CBRE, die het bedrijf adviseert bij zijn Belgische expansie. De keten maakte vorig jaar zijn Belgische debuut met twee winkels in Brussel, meer bepaald in City 2 en langs de Elsensesteenweg. Daarna volgden openingen in het Woluwe Shopping Center en in winkelcentrum Ville 2 in Charleroi. Voor binnenkort staan er bovendien nog openingen gepland in Doornik (Les Bastions), Louvain-la-Neuve (L'Esplanade) en Luik (Galeries Saint-Lambert).

 

Courir werd begin 2019 door de groep Go Sport verkocht aan het investeringsfonds Equistone, dat er grote internationale ambities mee koestert. De keten noemt zichzelf Frans marktleider op het vlak van modieuze sneakers en onderscheidt zich van de concurrentie doordat ze sterk inzet op een vrouwelijk publiek. De retailer heeft een 250-tal winkels verspreid over heel Frankrijk, en daarnaast Europese verkooppunten in Luxemburg, Polen en Spanje. Ook in de Maghreb, het Midden-Oosten en de Franse overzeese gebieden heeft Courir enkele winkels. Portugal zal dat lijstje nog dit jaar vervolledigen.