French Connection verkoopt Toast aan Bestseller-groep | RetailDetail

French Connection verkoopt Toast aan Bestseller-groep

French Connection verkoopt Toast aan Bestseller-groep
Foto: Michaelpuche / Shutterstock.com

De Britse moderetailer French Connection, bekend van het opschrift FCUK, verkoopt haar dochtermerk Toast aan de Deense kledinggroep Bestseller, de groep achter labels zoals Vero Moda en Jack & Jones.

 

Brits lifestylemerk in Deense handen

Bestseller legt 26,77 miljoen euro (23,3 miljoen Britse pond) op tafel voor Toast Limited. In ruil daarvoor krijgt het de aandelen van oprichtersduo Jamie en Jessica Seaton in handen, die nog een minderheidsaandeel van 25 procent hadden, en de overige 75 procent aandelen van French Connection Group. French Connection krijgt voor zijn meerderheidsbelang naar verwachting zo’n 13,9 miljoen Britse pond (circa 16 miljoen euro). 


Het Deense Besteller versterkt met de overname nogmaals zijn macht op de Europese modemarkt: het in 1997 opgerichte lifestylemerk Toast heeft 13 eigen winkels in het Verenigd Koninkrijk en wordt verder zowel online als via de warenhuizen van John Lewis verkocht. Het premiummerk heeft vrouwenkleding, accessoires, nachtkleding en interieurdecoratie in het aanbod.

 

"Onder de indruk van het bedrijf"

“We zijn trots dat we Toast in onze Bestseller-familie mogen verwelkomen”, zegt Bestseller-eigenaar Anders Holch Povlsen. “Als moderetailers zijn we al een tijdje onder de indruk van het bedrijf, en onze bijeenkomsten met het managementteam hebben het potentieel bevestigd en gestaafd dat het een solide bedrijf is met stevige waarden en fantastische mensen.”


In het vorige boekjaar tot eind januari 2018 haalde Toast een omzet van 19 miljoen Britse pond (21,8 miljoen euro) met een winst van anderhalf miljoen pond. Bij Bestseller blijft de Britse retailer een zelfstandige eenheid, die nog steeds vanuit het Verenigd Koninkrijk zal worden gerund met de huidige medewerkers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Schoenen Torfs opent eerste Waalse vestiging in Libramont

26/04/2018

Maandag 30 april opent Schoenen Torfs in Libramont zijn eerste Waalse vestiging. De schoenenketen wil op termijn vijftien winkels openen in Wallonië en lanceert daarom ook meteen haar webshop in Franstalig België.

American Apparel maakt comeback met webshop

26/04/2018

De Amerikaanse modeketen American Apparel heeft deze week zijn internationale webshop opnieuw geopend. Daar kunnen de Nederlandse en Belgische fans van het merk opnieuw terecht, nadat de groep vorig jaar zijn fysieke winkels sloot.

JBC zet in op herbruikbare draagtas

26/04/2018

Moderetailer JBC wil een voorloper zijn inzake duurzaamheid: recent introduceerde de keten een nieuw draagtassenbeleid dat verantwoorde keuzes beloont. Klanten reageren enthousiast.

Gucci groeit bijna 50% dankzij 90’s revival

25/04/2018

De Franse luxegroep Kering heeft er een sterk eerste kwartaal op zitten: de omzet steeg met 36,5%. Vooral Gucci kon profiteren van de jaren negentig-revival bij jongeren: het luxemerk is ‘hot’ bij tieners en zag de omzet liefst 48,7% stijgen.

Vijf jaar na ramp Rana Plaza: “Te weinig overheidsmaatregelen”

24/04/2018

Vijf jaar na de instorting van de kledingfabrieken Rana Plaza in Bangladesh neemt België weinig dwingende maatregelen om producenten tot duurzamere productie te verplichten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de KULeuven.

Grupo Cortefiel gaat verder als Tendam

23/04/2018

De Spaanse modegroep Grupo Cortefiel verandert zijn naam naar Tendam als onderdeel van de nieuwe bedrijfsidentiteit die het wil creëren voor zijn vijf merken: Cortefiel, Women’s Secret, Pedro del Hierro, Fifty Factory en Springfield.