Front Runner Nederland is failliet | RetailDetail

Front Runner Nederland is failliet

Front Runner Nederland is failliet

Front Runner Nederland is door de rechtbank in Noord-Holland failliet verklaard. Voorlopig blijven de winkels en de webwinkel wel gewoon geopend, om een eventuele doorstart makkelijker te maken.

Voorraad gestolen

“Er hebben zich al enkele gegadigden gemeld en ik verwacht deze of volgende week uitsluitsel te kunnen geven over een eventuele doorstart”, zegt curator Rocco Mulder aan Twinkle.

 

Het faillissement is het gevolg van een teruglopende omzet, maar in september is ook bijna de volledige voorraad op de hoofdvestiging in Nieuwegein gestolen. De voorraad was pas tegen maart van dit jaar opnieuw op peil, maar de resultaten van april en mei hebben Front Runner Nederland niet uit het slop kunnen halen.

 

Front Runner opende 25 jaar geleden zijn eerste winkel in Utrecht en heeft ondertussen zestien filialen in Nederland. De webshop werd in 2009 gelanceerd. De keten, met 170 werknemers op het hoofdkantoor, verkoopt voornamelijk Amerikaanse streetwear.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.