Front Runner Nederland is failliet

Front Runner Nederland is failliet

Front Runner Nederland is door de rechtbank in Noord-Holland failliet verklaard. Voorlopig blijven de winkels en de webwinkel wel gewoon geopend, om een eventuele doorstart makkelijker te maken.

Voorraad gestolen

“Er hebben zich al enkele gegadigden gemeld en ik verwacht deze of volgende week uitsluitsel te kunnen geven over een eventuele doorstart”, zegt curator Rocco Mulder aan Twinkle.

 

Het faillissement is het gevolg van een teruglopende omzet, maar in september is ook bijna de volledige voorraad op de hoofdvestiging in Nieuwegein gestolen. De voorraad was pas tegen maart van dit jaar opnieuw op peil, maar de resultaten van april en mei hebben Front Runner Nederland niet uit het slop kunnen halen.

 

Front Runner opende 25 jaar geleden zijn eerste winkel in Utrecht en heeft ondertussen zestien filialen in Nederland. De webshop werd in 2009 gelanceerd. De keten, met 170 werknemers op het hoofdkantoor, verkoopt voornamelijk Amerikaanse streetwear.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

JBC haalt e-commercemagazijn terug naar België

17/11/2017

JBC verhuist zijn e-commercemagazijn weer van Nederland naar België. Voortaan stockeert de Belgische kledingketen zijn kleding bij Bleckmann in Grobbendonk. Dat is een onverwachte opsteker voor de Belgische e-commercesector.

H&M-dochter Monki geeft Antwerpen Belgische primeur

17/11/2017

Vandaag is in Antwerpen de eerste Belgische vestiging van het modemerk Monki geopend. Dat maakt deel uit van de Zweedse H&M Group en heeft in Europa en Azië al ongeveer 115 winkels.

Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group

17/11/2017

Bij Euro Shoe Group, het schoenen- en kledingconcern achter Bristol en Avance, verdwijnen ten minste dertig jobs. “De sanering zou gebeuren zonder naakte ontslagen”, zegt de 'nieuwe' topman Philippe Vanaudenhove.

Clouds of Fashion: van modeblog tot heuse retailonderneming

16/11/2017

Als jonge blogger een eigen retailonderneming uit de grond stampen, faut le faire. Laurentine Van Landeghem heeft zelfs haar studies stopgezet om zich te focussen op haar Clouds of Fashion. Op de RetailDetail Night vertelt ze haar verhaal. 

Lubach: “Eerlijke kleding is een kwestie van prioriteiten”

15/11/2017

Sinds de ramp bij Rana Plaza klinkt binnen de kledingindustrie de roep naar transparantie rond de productie van kleding, maar zondag bewees Arjen Lubach in Zondag met Lubach dat die transparantie er nog niet helemaal is.

Modeketen Canada Goose opent eerste Europese winkel

14/11/2017

De Canadese modeketen Canada Goose heeft in Londen zijn eerste Europese winkel geopend. De kleding van het merk is al langer te vinden in Europa, maar voorheen was dat enkel het geval bij multimerkenwinkels.

Back to top