Galeria Karstadt Kaufhof sluit finaal 51 winkels

Een warenhuis van retailer Galeria Kaufhof
Foto: Shutterstock.com

De Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof zal uiteindelijk 51 filalen sluiten. Elf winkels kregen in laatste instantie toch goed nieuws en kunnen openblijven.

 

Definitieve sluitingslijst

Galeria Karstadt Kaufhof telt op dit moment 172 vestigingen in Duitsland, maar uit een brief van de directie gericht aan de burgemeesters, waar TextilWirtschaft de hand kon opleggen, blijkt nu dat 51 filialen de deuren zullen moeten sluiten. Bij de 121 overlevers zijn winkels van Galeria Kaufhof, Karstadt en Karstadt Sports.

 

In juni, toen de warenhuisketen haar saneringsplannen bekendmaakte, was er nog sprake van 62 winkelsluitingen. Doordat een aantal verhuurders bereid was om een flinke inspanning te doen, kregen elf filialen echter alsnog goed nieuws. De Karstadt-vestiging in Bielefeld werd als laatste aan de lijst van ‘gelukkigen’ toegevoegd.

 

Galeria Karstadt Kaufhof, tevens moederbedrijf van Inno, zit al een tijd in de hoek waar de klappen vallen - en de coronacrisis heeft de problemen nog een stuk groter gemaakt. De warenhuisketen verklaarde eerder al dat die crisis het bedrijf naar schatting een miljard euro aan omzet zal kosten.