Galeries Lafayette in 2018 op de Champs-Elysées | RetailDetail

Galeries Lafayette in 2018 op de Champs-Elysées

Galeries Lafayette in 2018 op de Champs-Elysées

Het Franse luxewarenhuisicoon Galeries Lafayette gaat zijn intrek nemen in de voormalige Virgin Megastore op de Parijse Champs-Elysées. De ruimte stond anderhalf jaar leeg en vergt serieuze aanpassingen. De opening is dan ook maar voorzien in de loop van 2018.

In voormalige Virgin Megastore

Via een perscommuniqué heeft de Franse keten laten weten onderhandelingen te hebben opgestart met de eigenaar van het pand aan de chicste en duurste winkelstraat van Parijs, waar bijna een kwarteeuw lang de grootste Virgin Megastore van Parijs gevestigd was, tot de entertainmentketen anderhalf jaar geleden al zijn Franse vestigingen sloot.

 

"Het huurcontract wordt ten laatste eind 2014 ondertekend", zo zegt topman Philippe Houzé. Hij voegt er meteen aan toe dat de vestiging "het nieuwe referentievlaggenschip van Galeries Lafayette moet worden, naast het historische pand aan de boulevard Haussmann." De nieuwe vestiging zal zo'n 9.000 m² groot zijn.

 

Voor de neus van Volkswagen en Primark

Galeries Lafayette was al lang geïnteresseerd in het pand: drie jaar geleden onderhandelde de groep al eens met toenmalig eigenaar Groupama om de huur over te nemen van Virgin Megastore, maar de huurprijs zou toen een struikelblok geweest zijn.

 

Vorig jaar doken dan de namen op van Volkswagen en de Ierse kledingdiscounter Primark als kandidaat-huurders. Toen circuleerde in de Franse media het bedrag van 17 miljoen euro per jaar (na renovatie).

 

Pittig detail: eigenaar van het pand is de Qatar Investment Authority, die het gebouw in juni 2012 overkocht van verzekeraar Groupama voor een half miljard euro. QIA heeft nauwe banden met Mayapan, het persoonlijke investeringsvehikel van sjeik al-Thani van Qatar dat eigenaar is van Printemps, de historische concurrent van de Galeries Lafayette. Al wordt er gefluisterd dat het totale kostenplaatje (huur + renovatie van het pand) totaal onhaalbaar was voor Printemps.

 

Galeries Lafayette runt zo'n 250 winkels met 15.000 medewerkers. Die verwelkomen dagelijks een miljoen bezoekers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.

.NU: een luxeconcept voor de zoekende man

15/05/2018

Terwijl grote retailers vechten voor hun leven, duiken vernieuwende kleine boetieks overal op in de winkelstraten. .NU in Gent is zo’n nieuw concept, dat het tekort aan luxueuze herenboetieks wil opvangen.