Galeries Lafayette in 2018 op de Champs-Elysées

Galeries Lafayette in 2018 op de Champs-Elysées

Het Franse luxewarenhuisicoon Galeries Lafayette gaat zijn intrek nemen in de voormalige Virgin Megastore op de Parijse Champs-Elysées. De ruimte stond anderhalf jaar leeg en vergt serieuze aanpassingen. De opening is dan ook maar voorzien in de loop van 2018.

In voormalige Virgin Megastore

Via een perscommuniqué heeft de Franse keten laten weten onderhandelingen te hebben opgestart met de eigenaar van het pand aan de chicste en duurste winkelstraat van Parijs, waar bijna een kwarteeuw lang de grootste Virgin Megastore van Parijs gevestigd was, tot de entertainmentketen anderhalf jaar geleden al zijn Franse vestigingen sloot.

 

"Het huurcontract wordt ten laatste eind 2014 ondertekend", zo zegt topman Philippe Houzé. Hij voegt er meteen aan toe dat de vestiging "het nieuwe referentievlaggenschip van Galeries Lafayette moet worden, naast het historische pand aan de boulevard Haussmann." De nieuwe vestiging zal zo'n 9.000 m² groot zijn.

 

Voor de neus van Volkswagen en Primark

Galeries Lafayette was al lang geïnteresseerd in het pand: drie jaar geleden onderhandelde de groep al eens met toenmalig eigenaar Groupama om de huur over te nemen van Virgin Megastore, maar de huurprijs zou toen een struikelblok geweest zijn.

 

Vorig jaar doken dan de namen op van Volkswagen en de Ierse kledingdiscounter Primark als kandidaat-huurders. Toen circuleerde in de Franse media het bedrag van 17 miljoen euro per jaar (na renovatie).

 

Pittig detail: eigenaar van het pand is de Qatar Investment Authority, die het gebouw in juni 2012 overkocht van verzekeraar Groupama voor een half miljard euro. QIA heeft nauwe banden met Mayapan, het persoonlijke investeringsvehikel van sjeik al-Thani van Qatar dat eigenaar is van Printemps, de historische concurrent van de Galeries Lafayette. Al wordt er gefluisterd dat het totale kostenplaatje (huur + renovatie van het pand) totaal onhaalbaar was voor Printemps.

 

Galeries Lafayette runt zo'n 250 winkels met 15.000 medewerkers. Die verwelkomen dagelijks een miljoen bezoekers.

Tags: