Galeries Lafayette in 2018 op de Champs-Elysées

Galeries Lafayette in 2018 op de Champs-Elysées

Het Franse luxewarenhuisicoon Galeries Lafayette gaat zijn intrek nemen in de voormalige Virgin Megastore op de Parijse Champs-Elysées. De ruimte stond anderhalf jaar leeg en vergt serieuze aanpassingen. De opening is dan ook maar voorzien in de loop van 2018.

In voormalige Virgin Megastore

Via een perscommuniqué heeft de Franse keten laten weten onderhandelingen te hebben opgestart met de eigenaar van het pand aan de chicste en duurste winkelstraat van Parijs, waar bijna een kwarteeuw lang de grootste Virgin Megastore van Parijs gevestigd was, tot de entertainmentketen anderhalf jaar geleden al zijn Franse vestigingen sloot.

 

"Het huurcontract wordt ten laatste eind 2014 ondertekend", zo zegt topman Philippe Houzé. Hij voegt er meteen aan toe dat de vestiging "het nieuwe referentievlaggenschip van Galeries Lafayette moet worden, naast het historische pand aan de boulevard Haussmann." De nieuwe vestiging zal zo'n 9.000 m² groot zijn.

 

Voor de neus van Volkswagen en Primark

Galeries Lafayette was al lang geïnteresseerd in het pand: drie jaar geleden onderhandelde de groep al eens met toenmalig eigenaar Groupama om de huur over te nemen van Virgin Megastore, maar de huurprijs zou toen een struikelblok geweest zijn.

 

Vorig jaar doken dan de namen op van Volkswagen en de Ierse kledingdiscounter Primark als kandidaat-huurders. Toen circuleerde in de Franse media het bedrag van 17 miljoen euro per jaar (na renovatie).

 

Pittig detail: eigenaar van het pand is de Qatar Investment Authority, die het gebouw in juni 2012 overkocht van verzekeraar Groupama voor een half miljard euro. QIA heeft nauwe banden met Mayapan, het persoonlijke investeringsvehikel van sjeik al-Thani van Qatar dat eigenaar is van Printemps, de historische concurrent van de Galeries Lafayette. Al wordt er gefluisterd dat het totale kostenplaatje (huur + renovatie van het pand) totaal onhaalbaar was voor Printemps.

 

Galeries Lafayette runt zo'n 250 winkels met 15.000 medewerkers. Die verwelkomen dagelijks een miljoen bezoekers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zo verbetert JBC de winkelervaring

14/12/2017

JBC opent vandaag haar Innovation Lab op de Corda Campus in Hasselt. De kledingketen experimenteert er met bewegingssensoren, gepersonaliseerde in-store boodschappen, een pop-up printshop en een feedbacktotem.

Hunkemöller is Europees Retailer van het Jaar

14/12/2017

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller is verkozen tot ‘Retail of the Year Europe 2017-2018’. De verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd door Q&A, dat ook in België en Nederland de Retailer van het Jaar verkiest.

Amancio Ortega neemt afscheid van Inditex met grote kwartaalgroei

14/12/2017

In de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2017 is de omzet van Inditex met 10% gegroeid naar 17,96 miljard euro. Dat maakte het Spaanse modebedrijf bekend in de schaduw van het afscheid van de grote man achter Inditex, Amancio Ortega.

Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

Het moeilijkste is voorbij voor de modesector, zegt studiebureau McKinsey. Al blijft niks zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Back to top