Galeries Lafayette in 2018 op de Champs-Elysées

Galeries Lafayette in 2018 op de Champs-Elysées

Het Franse luxewarenhuisicoon Galeries Lafayette gaat zijn intrek nemen in de voormalige Virgin Megastore op de Parijse Champs-Elysées. De ruimte stond anderhalf jaar leeg en vergt serieuze aanpassingen. De opening is dan ook maar voorzien in de loop van 2018.

In voormalige Virgin Megastore

Via een perscommuniqué heeft de Franse keten laten weten onderhandelingen te hebben opgestart met de eigenaar van het pand aan de chicste en duurste winkelstraat van Parijs, waar bijna een kwarteeuw lang de grootste Virgin Megastore van Parijs gevestigd was, tot de entertainmentketen anderhalf jaar geleden al zijn Franse vestigingen sloot.

 

"Het huurcontract wordt ten laatste eind 2014 ondertekend", zo zegt topman Philippe Houzé. Hij voegt er meteen aan toe dat de vestiging "het nieuwe referentievlaggenschip van Galeries Lafayette moet worden, naast het historische pand aan de boulevard Haussmann." De nieuwe vestiging zal zo'n 9.000 m² groot zijn.

 

Voor de neus van Volkswagen en Primark

Galeries Lafayette was al lang geïnteresseerd in het pand: drie jaar geleden onderhandelde de groep al eens met toenmalig eigenaar Groupama om de huur over te nemen van Virgin Megastore, maar de huurprijs zou toen een struikelblok geweest zijn.

 

Vorig jaar doken dan de namen op van Volkswagen en de Ierse kledingdiscounter Primark als kandidaat-huurders. Toen circuleerde in de Franse media het bedrag van 17 miljoen euro per jaar (na renovatie).

 

Pittig detail: eigenaar van het pand is de Qatar Investment Authority, die het gebouw in juni 2012 overkocht van verzekeraar Groupama voor een half miljard euro. QIA heeft nauwe banden met Mayapan, het persoonlijke investeringsvehikel van sjeik al-Thani van Qatar dat eigenaar is van Printemps, de historische concurrent van de Galeries Lafayette. Al wordt er gefluisterd dat het totale kostenplaatje (huur + renovatie van het pand) totaal onhaalbaar was voor Printemps.

 

Galeries Lafayette runt zo'n 250 winkels met 15.000 medewerkers. Die verwelkomen dagelijks een miljoen bezoekers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top