Galeries Lafayette in 2018 op de Champs-Elysées | RetailDetail

Galeries Lafayette in 2018 op de Champs-Elysées

Galeries Lafayette in 2018 op de Champs-Elysées

Het Franse luxewarenhuisicoon Galeries Lafayette gaat zijn intrek nemen in de voormalige Virgin Megastore op de Parijse Champs-Elysées. De ruimte stond anderhalf jaar leeg en vergt serieuze aanpassingen. De opening is dan ook maar voorzien in de loop van 2018.

In voormalige Virgin Megastore

Via een perscommuniqué heeft de Franse keten laten weten onderhandelingen te hebben opgestart met de eigenaar van het pand aan de chicste en duurste winkelstraat van Parijs, waar bijna een kwarteeuw lang de grootste Virgin Megastore van Parijs gevestigd was, tot de entertainmentketen anderhalf jaar geleden al zijn Franse vestigingen sloot.

 

"Het huurcontract wordt ten laatste eind 2014 ondertekend", zo zegt topman Philippe Houzé. Hij voegt er meteen aan toe dat de vestiging "het nieuwe referentievlaggenschip van Galeries Lafayette moet worden, naast het historische pand aan de boulevard Haussmann." De nieuwe vestiging zal zo'n 9.000 m² groot zijn.

 

Voor de neus van Volkswagen en Primark

Galeries Lafayette was al lang geïnteresseerd in het pand: drie jaar geleden onderhandelde de groep al eens met toenmalig eigenaar Groupama om de huur over te nemen van Virgin Megastore, maar de huurprijs zou toen een struikelblok geweest zijn.

 

Vorig jaar doken dan de namen op van Volkswagen en de Ierse kledingdiscounter Primark als kandidaat-huurders. Toen circuleerde in de Franse media het bedrag van 17 miljoen euro per jaar (na renovatie).

 

Pittig detail: eigenaar van het pand is de Qatar Investment Authority, die het gebouw in juni 2012 overkocht van verzekeraar Groupama voor een half miljard euro. QIA heeft nauwe banden met Mayapan, het persoonlijke investeringsvehikel van sjeik al-Thani van Qatar dat eigenaar is van Printemps, de historische concurrent van de Galeries Lafayette. Al wordt er gefluisterd dat het totale kostenplaatje (huur + renovatie van het pand) totaal onhaalbaar was voor Printemps.

 

Galeries Lafayette runt zo'n 250 winkels met 15.000 medewerkers. Die verwelkomen dagelijks een miljoen bezoekers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Kiabi opent grootste Belgische winkel in Westland Shopping Center

15/02/2018

De Franse kledingketen Kiabi opent zijn vijfde Belgische winkel in het Westland Shopping Center in Anderlecht. Het is meteen de grootste vestiging van de familieketen in ons land, met een oppervlakte van ruim 1.800 m².

H&M waarschuwt voor moeilijk 2018

15/02/2018

De Zweedse modegroep H&M waarschuwt dat ook 2018 nog een moeilijk jaar kan worden voor het bedrijf. Het maakt dan wel werk van de online verkoop, de omzet in de winkels zal het komende jaar waarschijnlijk verder dalen.

Kindermodemerk Tumble ’n Dry heeft nieuwe CEO

14/02/2018

Het Nederlandse kinderkledingmerk Tumble ’n Dry heeft met Leonie Grunder een nieuwe CEO aangesteld. Zij neemt de fakkel over van Petra Vos, die besloten heeft het modebedrijf te verlaten.

Monki na Antwerpen ook naar Gent

13/02/2018

Monki, een van de ketens van de Zweedse H&M-groep, opent nog voor de zomer een tweede vestiging in België. Na Antwerpen komt de keten ook naar Gent, waar ze haar intrek neemt in de Veldstraat.

Juttu steekt de taalgrens over

13/02/2018

Juttu, de zusterketen van A.S. Adventure, is klaar om heel België te veroveren. Na winkels in Antwerpen, Roeselare en Brugge komt er volgende maand een vestiging in Brussel en een Franstalige webshop. Ook Gent krijgt binnenkort een eigen vestiging.

Back to top