Galeries Lafayette en Printemps nog twee maanden dicht

Galeries Lafayette en Printemps nog twee maanden dicht
Beeld: Shutterstock.com

In de regio rond Parijs moeten alle winkelcentra en warenhuizen van meer dan 40.000 m² nog zeker tot 10 juli gesloten blijven. Dat is een flinke streep door de rekening van onder andere Galeries Lafayette en Printemps.

 

"Te groot risico"

De grote Parijse warenhuizen blijven nog minstens twee maanden gesloten. Onder meer Galeries Lafayette en Printemps vallen onder de regeling, die bepaalt dat winkels of winkelcentra van meer dan 40.000 m² in de regio Île-de-France tot 10 juli de deuren gesloten moeten houden. Wat de winkelcentra betreft, gaat het om Beaugrenelle en Italie 2.

 

De beslissing werd gisteren bekendgemaakt door de politieprefectuur van Parijs, schrijft Ouest-France. Eerder had de Franse minister van economie Bruno Le Maire al laten verstaan dat de grote winkelcentra weer zouden kunnen openen op 11 mei, maar hij maakte wel een uitzondering voor de regio rond Parijs (Île-de-France), omdat die regio een groot risico vormt voor de verspreiding van het coronavirus.

 

"De opening van Printemps en Galeries Lafayette, beide gelegen op en rond Boulevard Haussmann, zou in de huidige omstandigheden de verspreiding van het covid-19-virus alleen maar stimuleren en daardoor de levens van de bevolking in gevaar brengen", lichtte de prefectuur haar beslissing toe.